Huh? Deze Netflix-serie leert je bingewatchen af

Omgekeerde wereld!

Lees ook

We hebben het allemaal wel eens gedaan: een hele avond of dag voor de televisie om die ene spannende serie helemaal uit te kijken. Dit fenomeen noemen we ook wel bingewatchen en is met name sinds de komst van Netflix voor veel mensen een guilty pleasure geworden. Echter is er nu een Netflix-serie die je het hele bingewatchen wil afleren. Say what?

Omgekeerde wereld

Jep, dat lees je goed. Hoewel je in eerste instantie zou denken dat Netflix bingewatchen juist aanmoedigt, blijkt niets minder waar te zijn. De serie Headspace Guide to Sleep is een hulpmiddel voor een betere nachtrust, en daarin wordt bingewatchen nogal afgeraden.

De animatieserie is eigenlijk het omgekeerde van een normale serie, want het is niet de bedoeling dat je deze in één keer kijkt en al helemaal niet voordat je gaat slapen.

Feitjes en fabels

Hoe deze serie dan wel in elkaar steekt? Nou, er komt een heuse meditatie-app bij, die je allerlei feiten vertelt over nachtrust. Zo leer je hoeveel slaap je precies nodig hebt, of slaapmiddelen wel zo effectief zijn en wat de invloed is van al die schermen waar jij dagelijks naar staart. Klinkt leerzaam toch?

En ja, dit is hoogstwaarschijnlijk iets heel anders dan waar jij normaal gesproken naar kijkt, maar dat is ook de bedoeling van de streamingsdienst. Hieronder is een eerste trailer te bekijken.

Bron: Manners | Beeld: Gilmore Girls, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook