Roxeanne Hazes open over cosmetische ingrepen: ‘Een duckface wil ik absoluut niet’

"Ik ben niet zoals veel vrouwen die ik scrollend op Instagram zie."

Lees ook

Roxeanne Hazes is al van jongs af aan bezig met beauty en make-up, maar tegenwoordig probeert ze niet meer klakkeloos aan alle schoonheidsidealen te voldoen.

Glow-Up

Naast haar zangcarrière is Roxeanne tegenwoordig ook aan de bak als presentatrice: ze schittert in het programma Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star. Een rol die haar op het lijf is geschreven, zo vertelt de zangeres in een openhartig interview met Elle. Als klein Hazesje wilde ze namelijk al niets liever dan de beautywereld induiken.

“Vroeger wilde ik graag make-up artist worden, ik volgde op mijn twaalfde al een cursus. Ik oefende veel op mijn vrienden en vriendinnen, zelfs mijn broertje leende zich ervoor”, laat Rox weten. Tegenwoordig geniet ze nog steeds van een momentje in de stoel van de visagiste, maar een mooie laag make-up is niet het enige dat haar zelfvertrouwen geeft. Het is Roxeanne inmiddels gelukt om zich niet meer zo te vergelijken met andere mensen en body positivity te omarmen.

“Ik ben niet zoals veel vrouwen die ik scrollend op Instagram zie. I’m okay with that”, laat ze weten. “Ik ben blij dat ik nu op mijn 28ste mezelf volledig accepteer. Ik gun het zo veel meer mensen om op zo’n manier naar jezelf te kijken.” Op haar eigen social media wil ze dan ook breken met het idee dat alles maar aan het perfecte plaatje moet voldoen.

Botox en fillers

Maar is die zelfacceptatie wel te rijmen met cosmetische ingrepen? Roxeanne geeft toe dat niet per se iets heeft tegen botox en fillers.

“Ik ben er helemaal niet op tegen. Ik gebruik fillers, al ga ik minder vaak naar de arts dan vroeger”, maakt de zangeres duidelijk. “Een duckface wil ik absoluut niet. Gewoon net iets meer lip, dat idee. Maar ik ben ook zeker geen vóórstander van fillers. Dat is wat ik mijn volgers op Instagram altijd probeer te zeggen: dat ik dat doe, betekent niet dat jij dat ook moet.”

Roxeanne weet uit eigen ervaring dat fillers ook een ander verhaal zijn dan de meer serieuze behandelingen: “En fillers zijn tijdelijk hè? Zo’n ingreep als je borsten laten doen, of je billen of je buik, dat is voor altijd.”

Achteraf is ze dan ook niet zo blij meer met de permanente cosmetische ingreep die ze op haar negentiende liet doen aan haar bovenlichaam. “Nu zit ik met de gebakken peren – letterlijk, want het zijn gewoon zakken”, zegt Roxeanne nu over het resultaat. Ook daar wil de zangeres dus gewoon eerlijk over zijn. You go, Rox!

Bron: Elle | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook