Zien: dit is de dubbelganger van prinses Alexia

Bijna iedere week wordt ze wel 'herkend'.

Zomaar prinses Alexia tegen het lijf lopen? Het zal je niet snel gebeuren, maar in Amsterdam denken mensen regelmatig dat ze de knappe dochter van Willem-Alexander en Máxima hebben gespot. Daar loopt namelijk een heuse lookalike van de prinses rond.

Twee druppels water

Rosa Wanders is er inmiddels aan gewend dat ze wordt aangezien voor Alexia van Oranje. “Ik hoor het eigenlijk wekelijks wel. Via sociale media maar ook als ik op straat even met iemand praat of iemand mij voor het eerst ziet”, vertelt ze aan De Telegraaf.

En dat snappen wij wel, want Rosa lijkt inderdaad sprekend op de prinses. “Ik denk zelf dat het vooral door het haar komt, maar het voorkomen niet heel erg”, vindt de lookalike daarentegen zelf. “Ik vind haar wel een mooi meisje, dus het is wel leuk om te horen.”

Het dagelijks leven van Rosa ziet er wel iets anders uit dan die van haar royal dubbelganger: ze werkt in een Amsterdams kledingboetiekje en studeert communicatie. Over het leeftijdsverschil heeft de studente ook nog wel iets te zeggen. “[Alexia] is wel jonger, dus eigenlijk lijkt ze op mij”, grapt ze.

Verschillen

“Ik ben vooral benieuwd of zij ook dan de vergelijking ziet, of zij ons op elkaar vindt lijken,” vervolgt Rosa. Zelf is ze in ieder geval blij dat er ook verschillen zijn: “Ik zou niet haar willen zijn, dat je je overal voor moet verantwoorden. Dat zou ik echt niet leuk vinden. Als zij één ding doet, wordt het meteen in de media gegooid, terwijl het helemaal niet zoveel voorstelt.”

Zó ziet Rosa eruit:

Bron: Shownieuws | Beeld: RVD – Martijn Beekman

Laatste nieuws