Roxeanne Hazes enorm gekwetst door documentaire vader: ‘Had niet zo gemaakt mogen worden’

De privébeelden van Roxeanne zijn in de documentaire zonder haar toestemming uitgezonden.

Lees ook

Gisteravond keken er honderdduizenden mensen naar een docu-serie over het leven van André Hazes. Tot grote schrik van dochter Roxeanne Hazes waren daarin ook privébeelden van haar te zien.

Niet meegewerkt

Roxeanne laat zich zelden uit over familiezaken, schrijft ze op Instagram. “Ik ben geen onderdeel van dat gesprek en heb mijn eigen leven en carrière”, aldus de presentatrice en zangeres. Toch voelt ze zich naar aanleiding van de documentairereeks over haar vader genoodzaakt zich uit te spreken.

“Ik heb zojuist de eerste aflevering gezien. Ik werk niet mee aan deze reeks. Ik ben hier destijds voor benaderd en na een aantal gesprekken en het zien van een presentatie voelde het niet juist om hierin te verschijnen”, laat ze weten.

Voor de documentaire, die gemaakt is vanwege de zeventigste geboortedag van André Hazes, is volop gebruikgemaakt van privébeelden van de volkszanger en zijn gezin. Bepaalde beelden heeft Roxeanne naar eigen zeggen 'nog nooit eerder gezien'. “Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien”, vertelt ze.

‘Veel pijn’

Sommige beelden zijn extra pijnlijk om te zien voor de dochter van Hazes. “In de intro van deze docureeks zitten ook beelden van de laatste fase van mijn vaders leven. Dit zijn beelden die ik met mijn (van hem gekregen) camcorder heb gefilmd en die voor mij ongelofelijk dierbaar zijn”, laat Roxeanne weten in het bericht. “Dit zijn een van de laatste gesprekken tussen hem en mij. Deze beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn.”

Wat Roxeanne enorm kwetst, is dat deze beelden tegen haar wil in de documentaire zijn gebruikt. “Ik heb via mijn management aan beide producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van deze privébeelden. Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt”, laat ze weten. Ze kan het dan ook maar moeilijk begrijpen dat een (publieke) omroep hierin meegaat.

“Aangezien ik teruglees dat ik niet aan de nieuwe docureeks mee zou werken, omdat ik geen contact met mijn moeder heb, wil ik hier heel duidelijk over zijn: dit is geen ordinaire pesterij”, gaat Roxeanne verder. “Ik vind oprecht dat deze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden en dat ik minimaal meebeslis over wat er met dit privémateriaal gebeurt.

Veel steun

Op Instagram kan Roxeanne gelukkig rekenen op veel steun. BN'ers als Chantal Janzen, Tabitha en Nicolette van Dam laten weten achter haar te staan en delen de nodige hartjes in de reacties.

Ook Tim Hofman reageert onder het bericht van Roxeanne: “Take care jij.” Later laat hij zich via Twitter uit over de situatie. “Zo bot”, schrijft hij. “Roxeanne Hazes moet haar dode vader, zichzelf en de gesprekken tussen hen tegen haar wil in op tv terugzien. Pijnlijk man.” Ook Nico Dijkshoorn laat op Twitter weten wat hij van de docureeks vindt. “Diepe buiging voor Roxeanne Hazes. Pijnlijk voor hele sliert BN'ers in docu. Pijnlijk voor omroep.”

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook