Yolanthe Cabau: ‘Wie weet ga ik ooit wel weer in een witte jurk voor het altaar staan’

Yolanthe vertelt in haar nieuwste column over de magie die het passen van trouwjurken met zich meebrengt.

Lees ook

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Nooit verwacht

“Spannende tijden rondom de release van Just Say Yes. Het is de allereerste Nederlandse Netflix Original speelfilm, en ik voel me super vereerd om daar de hoofdrol in te spelen. Er is heel veel liefde en werk in gaan zitten met als resultaat een on-Nederlandse romcom vol special effects en flashbacks.”

“Ik vertolk de rol van Lotte. Een grijs muisje met strohaar en wijde bloesjes, die eigenlijk te goed is voor deze wereld. Toen ik hiervoor werd gevraagd, dacht ik: wow, nooit gedacht dat ze mij die kans zouden gunnen, want ik word vaak eerder gezien als glamourgirl. Hoewel ik thuis ook het allerliefste met een knot op mijn hoofd tikkertje met Xess speel, maar mensen kennen me natuurlijk van tv waar ik meestal glamourous in beeld kom.”

Trouwjurken passen

“In de film moet Lotte kiezen tussen twee mannen: de good guy versus de arrogante kwal die haar gebruikt om zijn leven makkelijker te maken. Dat blijkt nog niet zo’n eenvoudige opgave, want zoals kennelijk ook in het echte leven gebeurt, kiezen vrouwen toch vaak voor diegene die hen niet het lekkerste gevoel geeft. Waarom? Omdat het een soort van uitdaging vormt. Dat schijnt een psychisch ding te zijn, om hem te veroveren: het is me gelukt, hij wil mij. Uiteindelijk wordt Lotte nét voordat ze haar jawoord wil geven keihard gedumpt.”

Ik draag in Just Say Yes twee verschillende trouwjurken, en daar zijn heel wat doorpassessies aan voorafgegaan. Trouwjurken passen heeft iets magisch. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het dit keer wel een beetje gek was om mezelf in die witte jurk te zien, staande op zo’n plateau, in volle glorie. Die voelde ik wel even, als een klein schokje in mijn hart: dat was toen en nu niet meer. Terwijl iedereen aan me stond te duwen en te trekken – spelden erin, nog een sluier eroverheen, strik erbij – ging er van alles door mijn hoofd.”

[ont-quote align=”center” caption=”Yolanthe Cabau”]”Wel een beetje gek om mezelf in die witte jurk te zien”[/ont-quote]

Misschien ooit

“Mijn huwelijk is anders gelopen dan ik wilde, maar ik ben dankbaar dat ik het heb meegemaakt en het betekent niet dat het leven zijn glans verloren heeft. Sterker nog, wie weet ga ik ooit wel weer in een witte jurk voor het altaar staan. Waarom eigenlijk niet?”

“Door mindere momenten in het leven een positieve twist te geven kan je de dingen ook anders ervaren. Daarom kon ik daarna ook genieten van het doorpassen. Voor ons vrouwen brengt het aantrekken van een trouwjurk toch iets magisch met zich mee. For a moment waan je je een prinses uit een sprookje. Daar moet je gewoon van genieten, hoe vaak en waar het ook gebeurt.”

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws

Zie ook