Dit bedrag zou Regé-Jean Page ontvangen voor een terugkeer in Bridgerton

Wait, what?!

Stiekem hopen wij nog steeds een beetje dat het een verlate 1 aprilgrap is: het nieuws dat Regé-Jean Page niet te zien zal zijn in het tweede seizoen van Bridgerton. Aan het salaris heeft het echter niet gelegen. Het blijkt namelijk dat de Duke Of Hastings een flink bedrag zou krijgen voor een terugkeer.

Niet in seizoen 2

Vorige week werd het – best wel verdrietige – nieuws bekend dat Regé-Jean niet meer terug zal keren als de knappe hertog Simon Bassett. Het treurige nieuws werd aangekondigd op het Instagram-account van Bridgerton. “We nemen afscheid van Regé-Jean Page, die zo triomfantelijk de Duke of Hastings speelde”, aldus het bericht van Lady Whistledown. “We zullen Simons aanwezigheid missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie.”

Voor de mensen die de boeken van Julia Quinn hebben gelezen, waarop de serie is gebaseerd, kwam dit nieuws niet als een grote verrassing. In de boeken heeft Simon namelijk alleen in het eerste deel een grote rol, alhoewel vele fans hoopten dat de maker van de serie voor het nieuwe seizoen iets zou gaan afwijken van het originele verhaal. Maar, helaas! De Duke of Hastings zal dus niet terugkeren… In het tweede seizoen staat – net als in de boeken – het verhaal van Anthony Bridgerton centraal.

Flink bedrag

Voordat seizoen 1 van start ging, was het voor Regé-Jean dus al duidelijk dat hij niet in het tweede seizoen te zien zou zijn. Hoewel wij het enorm jammer vinden dat we Simon en Daphne niet meer samen zullen zijn, vond Regé-Jean het acteren voor slechts één seizoen juist ideaal. “Het gaat over een verhaallijn van één seizoen, met een begin, een midden en een einde. Ik dacht: ‘Dat is interessant’, want dan voelt het aan als een ‘limited series’. Ik kom, doe m’n ding, en dan gaat de Bridgerton-familie verder zonder mij”, vertelde de acteur aan Variety.

Toch was er best nog een rolletje voor de Duke of Hastings in het tweede seizoen van Bridgerton, zo meldt The Hollywood Reporter. Regé-Jean zou dan een gastrol krijgen voor drie tot vijf afleveringen. Enne, hier stond een flink bedrag tegenover. De acteur zou maar liefst 50.000 dollar per aflevering verdienen. Unfortunately for us, sloeg de Duke dit bedrag én een terugkeer af. “Ik kijk wel enorm uit naar het tweede seizoen van Bridgerton, ik hoop dat ze de wereld blijven veroveren. Maar er zit echt waarde aan het afronden van deze verhalen en je daaraan houden”, aldus de acteur.

Dat Regé-Jean niet in het tweede seizoen van Bridgerton te zien zal zijn betekent niet dat hij even niks te acteren heeft. Hij zal namelijk in de Netflix-film The Gray Man gaan spelen, samen met onder anderen Ryan Gosling en Chris Evans.

Bron: Fem-Fem | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws