doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Vierjarige zoontje Naya Rivera: ‘Mama schreeuwde ‘help’ voordat ze in het water verdween’

Glee-acteurs komen samen om overleden Naya Rivera te herdenken

De castleden brengen een eerbetoon aan de overleden actrice.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Glee-acteurs Naya Rivera

In juli 2020 overleed Naya Rivera op 33-jarige leeftijd. De Glee-actrice verdronk tijdens een boottocht met haar zoontje Josey in Lake Piru. Gisteravond namen Glee-castleden tijdens de uitreiking van de awards van homobelangenvereniging GLAAD een moment om een eerbetoon aan Naya te brengen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Coming out

Het is inmiddels al meer dan tien jaar geleden dat Naya in de huid van Glee-personage Santana Lopez kroop. Behalve dat Glee een geweldige serie was, heeft het ook een grote rol gespeeld in de LHBTQ-gemeenschap. Santana kwam namelijk halverwege de serie uit de kast, en dat gebeurde in die tijd niet vaak.

"Onze show was een uitzondering, er waren in die tijd bijna geen LHBTQ-personages op televisie", vertelde Glee-acteur Alex Newell. "Maar, het wordt beter", voegt Glee-actrice Jane Lynch toe. De coming out van Santana is enorm belangrijk geweest, aangezien de LHBTQ-gemeenschap in de laatste jaren al veel beter vertegenwoordigd wordt op televisie.

Eerbetoon

Dat Naya hier een grote rol in heeft gespeeld, blijkt wel uit het verhaal van haar moeder. Zij vertelde tijdens het eerbetoon aan Naya een bijzonder verhaal over haar dochter. "Toen Naya me vertelde dat Santana lesbisch is, zei ze dat ze dat geweldig vond", begint ze.

"We wisten toen nog niet hoeveel ze zou betekenen voor de LHBTQ-gemeenschap. Ze wilde altijd opkomen voor de mensen die geen stem hadden. Ik denk niet dat ze doorhad hoe belangrijk ze was voor de wereld. Ik ben erg dankbaar dat mijn oudste dochter iets heeft betekend in hoe we naar elkaar kijken en hoe we elkaar zien."

Een groot deel van de Glee-cast kwam daarnaast virtueel samen om Naya te herdenken. Demi Lovato, die de love interest van Santana speelde, opende het eerbetoon aan hun collega en vriendin. "Het personage dat Naya speelde, Santana Lopez, was baanbrekend voor queer girls die nog in de kast zaten, zoals ik destijds. Haar prestaties inspireerden Latina-vrouwen over de hele wereld."

Vervolgens delen verschillende acteurs mooie herinneringen aan de actrice in de onderstaande video.

Heftige gebeurtenis

In juli 2020 verdronk Naya tijdens een boottocht met haar zoontje in de buurt van Los Angeles. De 33-jarige actrice was dagenlang vermist, nadat haar zoontje in zijn eentje op de boot werd aangetroffen. De twee zouden samen gezwommen hebben, tot er plotseling een harde wind optrok. Het zoontje overleefde de tragische gebeurtenis, maar Naya heeft zichzelf niet meer kunnen redden.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');