doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Zoveel kosten de vliegreizen van de koning en koningin

Yes! Er komt een nachttrein tussen Amsterdam en Praag

De trein is terug van weggeweest! 
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
nachttrein

Stel: je stapt de trein in op station Amsterdam Centraal, doet je ogen dicht, en je wordt wakker in Praag. Klinkt goed, right? Vanaf april volgend jaar is het mogelijk! Vanaf volgend jaar pendelt de internationale nachttrein namelijk weer tussen Brussel en de Tsjechische hoofdstad. Fantastický!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Stops

We moeten er nog even een jaar op wachten, maar in april 2022 is het mogelijk om met de trein naar het bruisende Praag af te reizen. De lijn start in Brussel en maakt een tussenstop in Amsterdam. Daarna stopt-ie nog in Berlijn en Dresden (ook leuk voor een city trip) voor je in de Tsjechische hoofdstad aankomt.

Sinds 2016 reed de nachttrein niet meer regelmatig. Af en toe gebeurde het nog weleens dat een trein richting een wintersportlocatie ging, maar dat was het. Vanaf volgend jaar zal de trein weer gaan rijden. Drie keer per week om precies te zijn. Het moet reizigers aanmoedigen om het vliegtuig wat vaker te laten voor wat het is om middellange afstanden af te leggen.

Prijzen

Hoeveel een enkeltje of retourtje gaat kosten is nog onbekend. Wel zou het vergelijkbaar zijn met wat je nu voor een vlucht naar de hoofdstad betaalt. Erg duur zal het daarom naar verwachting niet zijn. Ook weten we dat je een zitplaats of een geheel eigen coupé kunt reserveren. En, er is gratis koffie en wifi. Op naar Praha!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');