Patrick Martens blikt terug op plotselinge exit GTST: ‘Ik verloor mijn droombaan’

'Ik ben gewoon ontslagen, eruit geschreven', deelt de acteur.

Patrick Martens startte zijn carrière als acteur in 1999 in Goede Tijden, Slechte Tijden. Voor Patrick was meewerken aan de soap een droom die uitkwam, maar helaas kwam er na één jaar al een einde aan zijn GTST-avontuur. In Op de gevoelige plaat blikt de presentator terug op zijn plotselinge vertrek.

Begin van een droom

In de Shownieuws-serie Op de gevoelige plaat gaat fotograaf William Rutten in zijn fotostudio in gesprek met verschillende BN’ers. Dit keer was Patrick aan de beurt om te vertellen over zijn carrière aan de hand van archiefbeelden van William.

De acteur verwierf in 1999 als acteur faam door zijn rol van Morris Fischer in GTST. Niet zo gek dat Patricks tijd bij de soap dan ook aan bod komt. “Dit was een beetje de start van mijn droom”, begint de acteur. De presentator geeft toe dat hij het gek vond dat hij toen, op 21-jarige leeftijd, opeens een BN’er was. “Het is raar dat je dan ineens herkend wordt op straat.”

Vertrek

Helaas kwam er een jaar na zijn GTST-debuut een einde aan zijn rol in de soap. “Ik ben gewoon ontslagen, eruit geschreven”, deelt de acteur. “Ze wilden uiteindelijk dat het personage dat ik speelde, Morris, een homoseksuele jongen zou worden.” Een rol die Patrick toen niet wilde vertolken.

“Ik zat nog echt in de kast en ik zei: ‘Dat wil ik gewoon niet, dat durf ik niet en dat kan ik niet. Dat komt veel te dichtbij.’ Ik woonde in Rijsbergen, in Brabant. Niemand ziet dat verschil en dan ben ik ‘de homo’, dat kan ik niet.”

Gesprekken

Patrick had vervolgens een aantal gesprekken met de schrijvers van de soap, maar die mochten niet baten. Morris werd uit de soap geschreven. “Dat was wel een heel pijnlijk en moeilijk moment”, blikt de presentator terug. “Ook omdat ik alles in Rijsbergen heb opgegeven om mijn droom na te jagen en die was ik aan het leven.”

“En dit punt, dat een gevoelig punt was voor mij, was de kink in de kabel. Daardoor ben ik eigenlijk mijn droombaan verloren. Dat was wel een moeilijk moment.”

Benieuwd naar het hele interview met Patrick Martens? Beluister ‘m HIER.

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws