Oeps: Bridgerton-fans trapten massaal in déze 1 aprilgrap

Het was ook te mooi om waar te zijn.

Lees ook

The Tab meldde gisteren dat het tweede seizoen van Bridgerton niet lang op zich zou laten wachten. Sterker nog: het seizoen zou volgende week al op Netflix verschijnen, tot grote vreugde van veel fans. Helaas blijkt het maar weer dat we alleen nieuws van Lady Whistledown herself kunnen vertrouwen, want het ging – of course – om een 1 aprilgrap.

Tweede seizoen

“Het is officieel de beste dag in de geschiedenis, want het is aangekondigd dat het tweede seizoen van Bridgerton VOLGENDE WEEK op Netflix verschijnt”, schreef The Tab gisteren. “Eerder werd gedacht dat de opnames voor de nieuwe afleveringen pas deze maand zouden beginnen, maar een woordvoerder van Netflix heeft bekendgemaakt dat deze opnames al voor seizoen drie zijn. Seizoen twee is tegelijkertijd opgenomen met het eerste seizoen”, wist de website te melden.

“Er gaat zó veel meer gebeuren dit seizoen”, meldde een bron zogenaamd aan The Tab. “Ik geloof niet dat ik de Duke ooit volledig gekleed op de set heb gezien. Hij is ALTIJD naakt en iedereen is er dol op. Anthony laat zijn billen weer zien en misschien gooien we er nog wat extra verrassingen in”, aldus de insider. “Ik ben zo excited. Ik heb sinds januari niet meer geslapen.”

1 aprilgrap

Toen The Tab het vrolijke nieuws op social media deelde, waren Bridgerton-fans door het dolle heen. Massaal klikten ze op het artikel om het goede nieuws te lezen. Helaas bleek het nieuws too good to be true. Aan het eind van het artikel kwam de waarheid – helaas – boven water.

“Voordat je té enthousiast raakt, Happy April Fools' Day!”, schrijft auteur Hailey Soen onderaan het artikel. “Het spijt me zo, zo erg.” Enne, dat is maar goed ook, want Bridgerton-fans waren woedend na deze grap. Zelf was Hailey nogal in haar nopjes met haar geslaagde 1 aprilgrap, zo liet ze blijken op Twitter. “Het schrijven van een April Fools' artikel dat door de kranten wordt opgepikt als het veroorzaken van een national outrage, is het hoogtepunt van mijn carrière. Het kan niet beter dan dit.”

Opnames seizoen 2

Wanneer de opnames voor het tweede seizoen van Bridgerton dan wél beginnen? Halverwege maart leek het er even op dat de cast en crew al waren begonnen met filmen, maar Nicola Coughlan maakte helaas bekend dat niets minder waar was. Nicola, die de glansrol van Penelope voor haar rekening neemt, reageerde op Twitter op de geruchten: “De pruiken en jurken moeten nog worden gemaakt, maar we starten binnenkort met filmen.” Nog even geduld hebben dus…

Bron: PureWow | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws

Zie ook