Wait, what?! Déze Harry Potter-film heeft een extra scène na de eindcredits

Hoe hebben we dit nooit geweten?

Lees ook

Als kinderen verslonden wij de boeken van Harry Potter al, en ook de films hebben wij inmiddels minstens honderd keer gezien. Maarre, het blijkt nu dat één van de films een extra scène na de eindcredits heeft. Waarom komen we hier nu pas achter?!

Extra scène

Bij bepaalde films, zoals de Marvel-films, weet je dat je na de eindcredits in je stoel moet blijven zitten. Gegarandeerd komt er namelijk nog een extra scène in beeld tijdens de credits. Hoe meer we van de film kunnen zien, hoe beter. Hoewel we hierdoor veel onnodig lange eindcredits hebben bekeken zonder resultaat, hebben we de eindcredits van Harry Potter om de een of andere reden altijd overgeslagen. Big mistake.

Een Harry Potter-fan op TikTok ontdekte namelijk dat er in één van de acht films een extra scène is toegevoegd na de eindcredits. Yep, het heeft maar negentien jaar geduurd, maar we zijn er eindelijk achter dat Harry Potter en de Geheime Kamer een extra scène aan het eind heeft. “Waarom heeft niemand me verteld dat dit de enige Harry Potter-film is met een post-credits scene“, vraagt de TikTokker zich af.

Harry Potter-boeken

Heb je die extra scène in Harry Potter ook altijd gemist? Dan leggen wij je kort uit wat er gebeurt. Na de credits zien we mensen winkelen in de Wegisweg. De camera zoomt vervolgens in op een van de etalages. Daarin zien we een boek met een foto van Gladianus Smalhart. Te zien is dat Smalhart een dwangbuis draagt. Boven de foto staat de tekst: “Who am I?”

Hoewel de scène in eerste instantie niet relevant is voor het plot van de films, is het een leuke knipoog naar de boekenreeks. “In de films zien we Gladianus Smalhart nooit meer terug, maar wél in het boek van Harry Potter en de Orde van de Feniks. In het boek komen Harry en zijn maten hem tegen in het St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes, waar Smalhart wordt behandeld voor zijn permanente geheugenverlies”, legt de TikTokker uit. “In de boeken wordt bevestigd dat hij nooit echt is hersteld van zijn mislukte memory charm. Deze extra scène is cool, omdat het bevestigt dat Smalhart ook in de films nooit is hersteld hiervan.”

Gelukkig zijn wij niet de enigen die deze extra scène nooit in de film hebben gezien. “Ik wist dit niet!”, reageert iemand verbaasd onder de TikTok-video. “Ik heb deze scène nog nooit gezien”, biecht ook een ander op. Tijd voor een Harry Potter-filmavondje, dus!

@perfect.dodge

gilderoy lockhart is everybody’s least favorite harry potter villain #harrypotter #hermionegranger #ronweasley #hogwarts #gryffindor

♬ Harry Potter – The Intermezzo Orchestra

Beeld: Harry Potter | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook