doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Zo voorkom je rode bultjes na het scheren 

Oeps: zo vaak moet je eigenlijk je scheermesjes vervangen 

Het vervangen van je scheermesje is belangrijker dan je denkt.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
scheermes vervangen

Waarschijnlijk ligt jouw favo scheermesje al een tijdje op dezelfde plek in de badkamer. Vervang je zo nu en dan je mesje voor een nieuwe variant, maar heeft dit voor jou niet écht prioriteit? Well, think again. Het vervangen van je scheermesje is namelijk belangrijker dan je denkt.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Wanneer vervangen

Vrouwen scheren al tientallen jaren fanatiek hun lichaamshaar weg en toch is er vandaag de dag nog geen eenduidig antwoord op de vraag wanneer je de messen moet vervangen. Bekende merken als Gilette stellen dat een scheermes zo’n vijf tot tien scheerbeurten meegaat. Maar we horen ook weleens dat je een scheermes moet vervangen wanneer je ‘m drie tot vier keer hebt gebruikt.

Hoe vaak je je shaving tool daadwerkelijk moet vervangen ligt eraan hoe vaak jij scheert. Als jij je lichaam dagelijks te lijf gaat met scheergerei, is het logisch dat het mes sneller slijt door gebruik. Is scheren voor jou maar een periodiek dingetje? Dan kunnen de messen weer sneller roesten, waardoor je 'm ook moet verwisselen. Vraag jij je dus af of je Wilkinson nog een scheerbeurt mee kan? Gebruik dan gewoon je gezonde verstand. Glijdt de tool niet meer soepel over de huid of roest het? Dan zijn dat duidelijke tekenen dat je je scheermes moet vervangen.

Optimaal resultaat

Het liefst blijf je het moment voor dat je scheermes z’n slechtste staat heeft bereikt. Voor een optimaal resultaat gebruik je het beste nieuwe mesjes. De kans is namelijk groot dat je niet alle haren meer kunt verwijderen als je scheermes te oud is. Oude cartridges zijn daarnaast ook een bron van bacteriën en die bacteriën kunnen die gevreesde scheerbultjes veroorzaken. Tijdig dat scheermes vervangen, dus!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');