Héél goed nieuws voor Game of Thrones-fans

Wij zijn benieuwd!

Game of Thrones goes Broadway! GoT-schrijver George R.R Martin hoeft zich tijdens de pandemie niet te vervelen. Volgens The Hollywood Reporter is hij namelijk bezig met een toneelbewerking van zijn boekenreeks Game of Thrones.

Verhaal

Jawel, er is een heus toneelstuk over Game of Thrones in de maak. Het stuk, dat nog geen titel heeft, speelt zich zestien jaar voor de GoT-gebeurtenissen af. In het toneelstuk staat een tiendaags toernooi, met onder andere boogschieten en steekspelen, centraal. Volgens George R.R Martin wordt er in de boeken én serie van GoT regelmatig verwezen naar dit belangrijke evenement.

“Voor het eerst zal het publiek een gebeurtenis zien die voorheen in mysterie gehuld was”, wordt beloofd over het aankomende project. “Het wordt een verhaal dat draait om liefde, wraak en waanzin, waarbij geheimen en leugens worden onthuld waar tot dusver alleen op gehint werd.”

Personages

Naar verluidt zullen meerdere personages uit de hitserie terug te zien zijn op het toneel onder wie Ned Stark en Jaimie Lannister.

George R.R Martin werkt samen met regisseur Dominic Cooke en toneelschrijver Duncan MacMillan aan het toneelstuk. De schrijvers hebben het doel om de voorstelling in 2023 in première te laten gaan op Broadway in New York, West End in Londen én in Australië. To be continued…

Bron: RTL Boulevard, NU.nl | Beeld: Game of Thrones

Laatste nieuws