Katja Schuurman springt in de bres voor Bilal Wahib

‘Het doet me zo pijn iemand zo publiekelijk en met zoveel venijn aan de schandpaal genageld te zien worden.’

Lees ook

Bilal Wahib ligt behoorlijk onder vuur nadat hij een minderjarige jongen via Instagram Live uitdaagde om zijn geslachtsdeel te laten zien. Binnen no-time stond het leven van de acteur op z’n kop en namen onder andere Top Notch en NPO Zapp afstand van Bilal. Katja Schuurman schrok hier behoorlijk van en neemt het nu voor de rapper op.

Slechte grap

De ophef die rond Bilals misplaatste grap is ontstaan, is Katja niet ontgaan. Hoewel ze aangeeft dat Bilal inderdaad een slechte grap maakte, neemt ze het ook voor de acteur op. Ze begint met uit te leggen hoe de grap van Bilal geïnterpreteerd moet worden.

“Met de grap ‘kan je je piemel laten zien’ wordt bedoeld: ‘Kan je je piemel laten kijken?’ Met ogen dus”, verklaart Katja in haar Instagram Stories. “Een slechte grap, die zo oud is als de weg naar Rome. Maar een slechte grap is geen kinderporno.”

Nuance

“Zullen we ons weer wat meer verdiepen in de nuance en de feiten?”, gaat Katja verder. Vervolgens vraagt ze zich af of iemand het ook op durft te nemen voor het andere slachtoffer in dit verhaal. “Als je het gehele verhaal kijkt, zie en hoor je dat Bilal probeert grappig te zijn. Van kwade opzet is geen sprake. Het is dom, zeer onhandig en bovendien niet grappig. Ik hoop van harte dat het jongetje niet gepest zal worden.”

Na Bilals misplaatste grap werden zijn nummers al snel niet meer op de radio gedraaid, Top Notch deed afstand van de rapper en Bilal is bovendien levenslang verbannen op Instagram. Katja vraagt zich af of dit terecht is. “Vinden jullie het echt terecht deze Bilal direct te criminaliseren, veroordelen, ontslaan en boycotten?” Ook richt ze zich tot de media: “Zullen we proberen ons eerst iets meer te verdiepen in verhalen, voordat we over elkaar heen buitelen met verwijten en oordelen?”

Schandpaal

Katja geeft in haar laatste verhaal over de kwestie toe dat ze zich in de eerste instantie niet durfde te mengen in de discussie, omdat ze bang was ook lelijke verwijten te krijgen.

“Maar ik wil eerlijk durven blijven zijn, niet klakkeloos meelopen en meeschreeuwen achter ophef, maar eerlijk, genuanceerd en zacht zijn. Voor de twaalfjarige jongen die niet om deze rel gevraagd heeft, maar ook voor Bilal Wahib. Ik ken hem persoonlijk niet, maar het doet me pijn iemand zo publiekelijk en met zoveel venijn aan de schandpaal genageld te zien worden”, sluit Katja af.

Bron: RTL Boulevard, Superguide | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook