Mark Rutte vertelt openhartig over kinderwens

Een gezinnetje sluit de demissionair premier niet uit.

Lees ook

Als demissionair premier in coronatijd is Mark Rutte zo ongeveer getrouwd met zijn werk. Maar hoe vindt hij het dat hij geen gezin heeft om bij thuis te komen na een lange dag? Shownieuws vroeg Rutte naar zijn kinderwens en kon zoals altijd rekenen op een eerlijk en nuchter antwoord.

Geen kinderen

Op de vraag of Rutte het niet jammer vindt dat hij geen kinderen heeft, laat hij weten dat hij daar weinig moeite mee heeft. “Op dit moment heb ik ze nog niet. Nee, dat is niet iets wat ik nu mis. Ik vind het wel heel leuk om les te geven op middelbare scholen, een paar uurtjes in de week als vrijwilliger.” De 54-jarige premier sluit dan ook niet uit dat hij ooit nog vader wordt: “Wie weet gebeurt het.”

Wat de VVD-lijsttrekker wel lijkt te betreuren, is dat hij zijn kinderen dan niet meer lang mee zou maken. “Mijn vader was 57, 58 toen ik geboren werd, dan heb je dus wel dat de kans aanwezig is dat je je vader vrij jong verliest. Ik was 21 toen mijn vader overleed. En dat is wel iets dat je dan moet incalculeren als je wat ouder vader zou worden, dat je kinderen jou misschien iets minder lang meemaken.”

Liefdesleven

Of dat hem zou tegenhouden om ooit nog een gezinnetje te stichten? Volgens Rutte is dat moeilijk te zeggen. “Je kan het toch niet allemaal gaan plannen. Ik sta wel een beetje in het leven van ‘we zien wel wat er komt’. In je werk moet je dingen strak plannen, je verantwoordelijkheden, maar als je dat in het privéleven ook te veel gaat doen, dan…”

Het liefdesleven van de demissionair premier blijft een hot topic. Een aantal maanden geleden liet Rutte bij Linda’s Wintermaand ook al weten dat hij niet actief op zoek is naar de liefde. “Ik heb ontzettend leuke vrienden”, vertelde hij toen. “En wie weet zit ik op een gegeven moment handje handje op de bank. Dat kan een keer en als dat gebeurt zien we het ook wel weer. Ik pak het leven ook een beetje zoals het komt.”

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook