Britney Spears reageert voor het eerst op documentaire

'Ik heb twee weken gehuild.'

Lees ook

Toen de documentaire Framing Britney Spears februari op de buis kwam, was de hele wereld in rep en roer. Toch bleef één iemand lange tijd stil over de beelden: Britney Spears herself. Nu laat ze voor het eerst weten wat ze van de documentaire vond.

Framing Britney Spears

Britney verwierf faam op elfjarige leeftijd en sindsdien staat ze continu in de spotlights. En dat is nou precies waar Framing Britney over gaat. Zo toont het aangrijpende portret over de zangeres onder andere hoe bruut de media met Britney omgingen in haar jongeren jaren én wordt haar beruchte zenuwinzinking in 2007 in beeld gebracht. Inmiddels staat ze al meer dan twaalf jaar onder curatele en heeft ze geen zeggenschap over haar professionele en persoonlijke leven.

Hoewel Britney toegeeft dat ze niet de hele documentaire heeft gekeken, werd ze wel erg verdrietig van de stukjes die ze heeft gezien. “Ik schaamde me voor de manier waarop ze me neer hebben gezet”, vertelt de zangeres op Instagram. “Ik heb twee weken gehuild en nou ja, ik huil er nog steeds af en toe om.”

Dansen

Ook doet Britney een boekje open over de media. “Ik leg me al mijn hele leven bloot door op te treden voor een publiek. Er is een hoop kracht en vertrouwen in het universum voor nodig om je echt kwetsbaar op te stellen”, vertelt ze. “Ik ben altijd zo bekritiseerd, beledigd en beschaamd door de media. En dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds.”

Gelukkig heeft Britney een manier gevonden om daarmee om te gaan. “Voor mijn gemoedstoestand moet ik elke avond dansen om me weer wild en een mens te voelen”, schrijft ze bij het filmpje, waarin zij uitbundig danst op Aerosmith's Crazy. “Ik word er blij van om elke dag te dansen. Ik ben niet perfect, perfect is saai. Ik ben hier om meer kindness te verspreiden.” You go, Britney!

Beeld: BrunoPress | Video: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook