Sylvie Meis openhartig over borstkanker: ‘Moeilijkste periode uit mijn leven’

De presentatrice moest soms vijftig keer per nacht overgeven.

Lees ook

Het is twaalf jaar geleden dat Sylvie Meis de diagnose borstkanker kreeg, maar nog steeds heeft deze periode behoorlijk wat blauwe plekken achtergelaten. In een nieuwe video op YouTube vertelt de presentatrice openhartig over deze zware periode.

Moeilijke periode

Sylvie mag zich, naast presentatrice, actrice en model, tegenwoordig een heuse YouTuber noemen. La Meis maakt namelijk regelmatig YouTube-video’s, die voornamelijk gaan over beauty en fashion. Haar laatste beautyvideo had echter een heel persoonlijk tintje, hierin vertelt de presentatrice openhartig over de periode dat ze borstkanker had. “Het was, en dat verbaast natuurlijk niemand, veruit de moeilijkste tijd in mijn leven”, geeft Sylvie toe.

Om die zware periode door te komen, vond de presentatrice veel troost en kracht in make-up. “Jezelf opmaken op een dag waarop je je eigenlijk rot voelt is belangrijk, als het lukt”, vertelt Sylvie. “Ik had ook dagen dat ik helemaal geen zin had en niet uit bed kwam omdat ik ’s nachts vijftig keer moest overgeven. Maar er waren ook dagen dat ik dacht: mijn kracht komt terug.” Op zulke dagen wilde ze maar een ding, en dat was naar buiten. “Dat beetje make-up en styling, die op een doordeweekse dag niet het allerbelangrijkste zijn, kunnen dan helpen om een beter gevoel te krijgen.”

Loodzwaar schema

Dat Sylvie een ontzettend sterke vrouw is, blijkt maar weer uit het bizarre schema dat ze zelfs tijdens haar chemotherapie nog aanhield. Zo werd La Meis iedere maandag behandeld in Madrid. Een paar dagen later reisde ze dan af naar Duitsland, om daar van donderdag tot en met zondag te knallen bij Das Supertalent. Inmiddels ziet Sylvie zelf ook in dat dit loodzware schema eigenlijk niet te doen was. “Dat was vreselijk”, geeft ze toe.

Uiteindelijk volgde ze twee behandelingen. “In beide fases heb ik zoveel mogelijk toch een beetje make-up opgedaan”, gaat Sylvie verder. “Want ik was ervan overtuigd: als ik een positieve instelling heb, dan kan ik alles overwinnen wat in m’n leven op me afkomt.” Een krachtige boodschap, die de actrice nu wil doorgeven aan vrouwen die dezelfde strijd moeten leveren.

Korte coupe

Het moment dat Sylvie zich écht een sterke vrouw voelde? “Het was voor mij een bevrijding om die pruik af te zetten en mezelf aan de wereld te laten zien, met dat kleine beetje haar dat ik had”, vertelt ze vol trots. “Ik heb elke centimeter gevierd.” Tot slot geeft Sylvie toe haar korte coupe soms zelfs te missen. Ze sluit dan ook niet uit dat de schaar ooit weer in haar lange lokken gaat.

Wij moeten zeggen dat die korte coupe Sylvie echt prachtig stond, dus wat ons betreft mag die zeker een comeback maken. Al kan de presentatrice elk kapsel rocken.

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (Sylvie Meis)

Laatste nieuws

Zie ook