Juvat Westendorp kritisch over het vinden van de ware

'Ik kan heel snel denken: ik weet niet of ik dat deel van jou trek.'

Lees ook

Juvat Westendorp schittert binnenkort in de nieuwe Netflix-film Just Say Yes. Een romantische komedie die in het teken staat van trouwen. Grazia sprak Juvat over zijn rol én vroeg of hij zelf ook ooit in het huwelijksbootje wil stappen.

Just Say Yes

In Just Say Yes speelt Juvat Alex, een behoorlijk foute man. Voor de acteur een moeilijke rol om in te komen. “Vooral omdat ik me echt niet voor kan stellen dat je als persoon zo verschrikkelijk fout, narcistisch en zelfingenomen kan zijn”, deelt hij met Grazia. “Uiteindelijk lukte het me tijdens de repetities de knop om te zetten, en ontdekte ik dat het heerlijk is om zo’n eikel te spelen.”

In tegenstelling tot zijn personage in de film is Juvat juist een zorgzaam persoon. Iets wat hij dan ook graag zou zien in zijn toekomstige wederhelft. “Ik moet met haar kunnen lachen. Ze moet dus grappig en ook lekker vlot, street smart, lief en zorgzaam zijn. Dat ben ik zelf namelijk ook.”

Ware vinden

Als het gaat om het vinden van de ware is Juvat naar eigen zeggen dan ook best wel kritisch. “Ik kan heel snel denken: ik weet niet of ik dat deel van jou trek”, geeft de acteur toe. “Al leg ik iemand ook langs een oneerlijk hoge meetlat, door me meteen af te vragen of zij de moeder van mijn kinderen kan zijn. Ooit papa worden, lijkt me namelijk echt fantastisch. De vrouw met wie ik ben, moet dan ook de juiste normen en waarden hebben om weer door te geven aan ons kind.”

In Just Say Yes vraagt Alex zijn vriendin Lotte (Yolanthe Cabau) ten huwelijk, maar wil Juvat zelf ook ooit in het huwelijksbootje stappen? “Ja, ik geloof er wel in en wil ook graag trouwen. Het is voor mij de bevestiging van je liefde. Een soort kroon op je werk.”

Just Say Yes is vanaf 2 april exclusief te zien op Netflix.

Benieuwd naar het hele interview met Juvat Westendorp? Je leest 't in de nieuwste Grazia. Morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Kim Buitenhuis) | Beeld: BrunoPress, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook