Column Yolanthe Cabau: ‘Ik wil delen wat mij happy maakt’

Yolanthe vertelt in haar nieuwste column over haar manier om anderen te inspireren.

Lees ook

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Positief blijven

“Regelmatig krijg ik vragen van andere vrouwen hoe ik mijn lichaam train, wat ik eet, welke meditaties ik doe en hoe het me lukt om altijd zo optimistisch te blijven. Dat bracht me op het idee om mijn eigen lifestyle-app op te zetten, die ik deze maand lanceer. In mijn leven heb ik veel hoogtepunten gekend maar ook heel verdrietige dieptepunten. Om me door die moeilijke tijden heen te slaan, heb ik voor mezelf een bepaalde lifestyle gecreëerd.”

“Het was op bepaalde momenten niet makkelijk om positief te blijven denken, daardoor ben ik me gaan focussen op de kleine dingen waar ik enorm dankbaar voor ben. Ik ben inspirerende boeken gaan lezen, en me gaan richten op een healthy lifestyle. Body, mind and soul. Omdat het mij zo veel happiness en rust heeft gebracht, wil ik graag andere vrouwen helpen om óók het optimale uit zichzelf te halen.”

Personal coach

“Mijn zussen en vriendinnen zeggen vaak dat ik hun personal coach ben. Dan vragen ze me of ik hen kan meetrekken in mijn lifestyle, en deel ik de dingen die voor mij werken. Elkaar empoweren is het mooiste wat er is. Dat ga ik nu ook op mijn app doen, met bijvoorbeeld work-outs, meditaties, lekkere gerechten, muziek die ik luister, 10-minuten-yoga, maar ook wat je kan eten om af te vallen of juist in spiermassa aan te komen.”

“Een van mijn favoriete work-outs is de Cabooty (vernoemd naar de Cabau booty!) die ik doe met vijf zussen. Een zwangere zus doet mee, een zus die helemaal niet fit is, een zus die juist heel fit is… Dat is ook het leuke, alle vrouwen met alle vormen en maten kunnen mijn trainingen volgen, in hun eigen tempo. Er zijn vrouwen die wel graag willen sporten, maar het lastig vinden om dit in te plannen. Daarom heeft de app verschillende trainingen, van 15-minuten hiit-work-out tot de YoYo-work-outvideo, waarbij je heel hard knallen afwisselt met mediteren. Als je deze hebt afgerond, heb je 45 minuten intens gesport én je meditatiesessie gedaan, twee dingen die superbelangrijk zijn voor je body en soul. Ik wil straks ook zo nu en dan live gaan, zodat je letterlijk met mij mee kunt trainen vanuit je eigen woonkamer.”

[ont-quote align=”center” caption=”Yolanthe Cabau”]Ik zeg niet dat ik ‘know it all’ ben qua sporten, maar ik weet wat werkt, en ik maak er een feestje van.[/ont-quote]

Inspireren en empoweren

“Ik zeg niet dat ik ‘know it all’ ben qua sporten, maar ik weet wat werkt, en ik maak er een feestje van. Mijn doel is om positiviteit te verspreiden, vrouwen te inspireren en te empoweren. De trainingen zijn op hen gericht, omdat ik zelf een vrouw ben, weet waar vrouwen mee moeten dealen en ik goed besef hoe lastig het leven soms is. Ik wil delen wat mij happy maakt, wat mij er weer bovenop helpt als het tegenzit. Maar ook wat me, als het wel goed gaat, helpt om nog méér uit mezelf te halen. Je zult merken hoe snel je lekkerder in je vel gaat zitten en barst van de energie. Doe je met me mee?

Beeld: Feriet Tunc

Laatste nieuws

Zie ook