doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Aha: zó lang kan het coronavirus op je kleding overleven

Verwachting persconferentie: 'Geen versoepeling van de coronamaatregelen'

Afgelopen weekend sprak het kabinet over de avondklok en het openen van de terrassen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
corona

Waar we in de vorige persconferentie hoopvolle berichten te horen kregen (lees: het openen van de terrassen en het einde van de avondklok) lijkt dit toch niet het geval. Afgelopen weekend overlegde het kabinet over de coronamaatregelen en leken versoepelingen nog niet aan de orde.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Versoepelingen op tafel

Afgelopen weekend kwamen de ministers en OMT-leden weer samen in het Catshuis om de huidige coronaregels te bespreken. Versoepelingen die ter sprake kwamen waren het afschaffen van de avondklok, het openen van de terrassen rond de paasdagen, meer versoepelingen voor winkels en het deels openen van het hoger onderwijs. Maar helaas. Doordat de cijfers nog te hoog liggen, lijkt het er echter op dat geen van deze versoepelingen door zullen gaan.

Nu de besmettingscijfers weer boven de zevenduizend personen per dag liggen, vinden veel OMT-leden het te vroeg om over versoepelingen te spreken. Mochten er toch versoepelingen of aanscherpingen komen, dan worden die dinsdag in een persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge bekend gemaakt.

Nieuwe datum

De schatting van ingewijden is nu dat er halverwege mei of begin juni weer meer mogelijk is. “Een maand of twee, dan zitten we echt in een andere situatie”, gaf OMT-lid Marion Koopmans aan in een interview met de NOS. “Er komen extra vaccins aan als alles goed gaat. En de GGD’s bereiden zich voor om heel massaal te gaan vaccineren. Dat effect ga je meer en meer merken.”

Morgenavond om 19.00 uur is er opnieuw een persconferentie. Hierin zullen Rutte en De Jonge de uiteindelijke beslissingen over de coronamaatregelen bekend maken.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');