doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

53-jarige broer van Barry Atsma overleden aan corona

Barry Atsma over overleden broer Rimmert: 'Ik mis hem verschrikkelijk'

In een emotioneel bericht staat Barry stil bij zijn overleden broer.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Barry Atsma

Barry Atsma stond gisteren op Wereld Downsyndroomdag stil bij zijn overleden broer Rimmert. Zijn broer stierf begin december vorig jaar op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. "Ik mis hem verschrikkelijk", deelt Barry op Instagram.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Lieve lach

"Elke dag komen er herinneringen aan onze lieve broer voorbij", begint Barry zijn bericht op Instagram. "Ik mis hem verschrikkelijk, maar zijn lieve, ondeugende lach zal altijd bij me zijn."

"Vandaag is het Wereld Downsyndroomdag. Een extra goede reden om te onthouden dat Rimmert een vriendelijke genie was. Hij had een gave van puurheid die iedereen om hem heen raakte. Zijn aanstekelijke vreugde om echt contact te maken met mensen was een wijze les voor mij als zijn jongere broer. Ik hou van je broertje."

Vervolgens deelt de acteur nog een reeks aan foto's waarop hij samen met Rimmert en zijn zus Laura te zien is.

Groot verdriet

Barry deelde eind december 2020 dat zijn broer op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus was overleden. Op zijn socialmediakanalen schreef hij dat de gezondheid van zijn broer al een tijd achteruitging, maar dat hij uiteindelijk stierf aan de gevolgen van corona. “Afscheid nemen van Rimmert is intens droevig, maar we koesteren de herinneringen aan zoveel mooie momenten", deelde de acteur.

“Hij leerde mij vele levenslessen: onvoorwaardelijk liefhebben, niet oordelen, je écht verbinden met de mensen om je heen en vol overgave plezier maken", ging de acteur verder. “We gaan de ondeugende twinkeling in zijn ogen ontzettend missen, maar denken elke dag met een glimlach aan zijn lieve, levenslustige ziel.”

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');