Romee Strijd blikt terug op eerste weken moederschap: ‘De eerste periode was het zwaarst’

Ook vertelt Romee over het moment waarop ze haar zwangerschap ontdekte.

Lees ook

Romee Strijd en Laurens van Leeuwen zijn dolgelukkig met hun kersverse dochter. De twee zijn inmiddels al een beetje gewend aan het feit dat ze nu mom and dad zijn, dus Romee nam de tijd om een aantal prangende vragen van haar volgers te beantwoorden.

Bang om blij te zijn

In een Q&A op Instagram willen volgers van Romee alles weten over de prachtige Mint. Zo zijn een aantal volgers benieuwd naar de reactie van het topmodel toen ze haar zwangerschap ontdekte. Romee werd twee jaar geleden gediagnosticeerd met de hormonale afwijking PCOS, waardoor een natuurlijke zwangerschap een stuk moeilijker is.

“Ik was echt shocked toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, aangezien ik het echt niet had verwacht, vanwege mijn PCOS”, begint Romee. “Ik was bang om blij te zijn in het begin. Ik denk dat ik mezelf wilde beschermen, maar elke week kreeg ik er een beetje meer vertrouwen in.”

Eerste weken

Vervolgens is een volger van Romee benieuwd hoe het nu met de kleine Mint gaat. Op deze vraag geeft het model een goudeerlijk antwoord. “Naar mijn mening zijn de eerste weken het moeilijkst, want alles is nieuw en je moet je baby nog leren kennen. Nu weten we meer wat ze bedoelt en wat ze wil.”

Ook geeft Romee aan dat het leven van een mom niet alleen maar over rozen gaat. Naar eigen zeggen heeft ze nog maar weinig tijd voor zichzelf over. “Het is het uiteraard 100 procent waard, maar soms wil ik gewoon even een maskertje opdoen, het appartement opruimen of de was doen met muziek op. Alleen.”

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook