Eindelijk duidelijkheid: dit zijn de bijzondere betekenissen achter de bijnamen in Mocro Maffia

Achter elke naam zit een verhaal.

Lees ook

Heb jij het eerste, tweede én derde seizoen van Mocro Maffia in één ruk uitgekeken? Grote kans dat je alle hoofdpersonages bij naam kunt noemen. Bij hun bijnaam bedoelen we dan uiteraard. Maar waar komen die random namen zoals Paus, Potlood en Komtgoed eigenlijk vandaan?

Bijzondere bijnamen

Hoewel de betekenissen van sommige bijnamen enigszins te raden zijn, hebben we bij een aantal namen echt geen flauw idee waar het op slaat. Beautify ging dan ook op onderzoek uit en wist achter flink wat betekenissen te komen. Wij sommen de bijnamen en de bijbehorende verhalen van een aantal hoofdpersonages voor je op.

Bijnamen op een rij

Tatta – Hij is de beste vriend van Paus, is te herkennen aan zijn luie oog en wordt gespeeld door Robert de Hoog. Zijn bijnaam dankt hij aan het feit dat hij de enige Nederlander van het stel is. Letterlijk betekent tatta officieel niets anders dan aardappel. Nederlanders zijn echte aardappeleters, so it makes sense.

Paus – De reden waarom acteur Achmed Akkabi in Mocro Maffia Paus wordt genoemd, wordt in het derde seizoen van de serie bekend gemaakt. Tijdens een schoolreisje in Parijs moet hij bij de Sacré-Coeur na een verloren weddenschap de mijter van de priester stelen. Nadat hij de hele dag met deze mijter op zijn hoofd rondliep, was zijn bijnaam geboren. Vanaf dat moment noemde iedereen hem Paus.

Komtgoed – De miniserie van Mocro Maffia heet Komtgoed. Deze miniserie draait om acteur Marouane Meftah aka Komtgoed. Hij dankt zijn naam aan het feit dat hij om de haverklap “komt goed” zegt.

Eiffel – Acteur Achmed el Jennouni heeft een flinke lengte. Hier dankt hij de naam Eiffel dan ook aan.

Potlood – Mr. Smart aka Potlood wordt gespeeld door Nasrdin Dchar. Hij was de boekhouder van crimineel Romano Tevreden en hierom de slimme van het stel. Hij dankt zijn naam Potlood aan zijn goede stel hersenen – dus niet aan zijn lengte, wat wij voor een lange tijd hebben gedacht.

K.O.Walid Benmbarek neemt de rol van Adil of ook wel K.O op zich. Adil is een ex-kickbokser en wordt hierom K.O. genoemd.

Bron: Beautify | Beeld: Videoland

Laatste nieuws

Zie ook