doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Whut: Fifty Shades Jamie Dornan ontving bizarre post van fan

Verdrietig nieuws voor Fifty Shades-acteur Jamie Dornan

De vader van de acteur overleed aan de gevolgen van het coronavirus.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Jamie Dornan

Verdrietig nieuws voor Jamie Dornan. De Fifty Shades of Grey-acteur is zijn 73-jarige vader, Jim Dornan, verloren aan de gevolgen van het coronavirus. Jim was een bekende in de medische wereld. Zijn overlijden heeft dan ook een hoop reacties losgemaakt.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Niet stilzitten

Op het gebied van gezondheid hebben de ouders van Jamie niet veel geluk. Op zijn zestiende verloor de acteur zijn moeder al aan alvleeskanker. Daarna is Jim onder meer voorzitter van The Northern Ireland Pancreatic Center (NIPANC) geworden. Jim was naast arts ook onderzoeker en hoogleraar. Zo gaf hij onder meer les aan de University of Ulster in Noord-Ierland, waar de familie Dornan vandaan komt.

We kunnen wel stellen dat Jim niet van stilzitten hield. Helaas werd hij enorm ziek nadat hij besmet werd met het coronavirus, en overleed hij op 73-jarige leeftijd aan de ernstige gevolgen van het virus. Naast Jamie en zijn twee oudere zussen, Lisa en Jess, laat Jim ook zijn tweede vrouw Samina achter.

Reacties medische wereld

Jim was geen onbekende in de medische wereld. Het verdrietige nieuws maakte dan ook een hoop reacties los. Het NIPANC, waar hij voorzitter van was, heeft maandag een foto van Jim en Jamie geplaatst op hun Instagramaccount. "Hij werd internationaal gerespecteerd als verloskundige en gynaecoloog. Zijn relatie met NIPANC kwam voort uit de ervaringen van zijn eigen gezin met deze verschrikkelijke vorm van kanker, door de tragische dood van zijn eerste vrouw Lorna meer dan twintig jaar geleden. Onze gedachten zijn bij zijn familie in deze moeilijke tijden", schrijft de organisatie daarbij.

Ook Michelle O'Neill, de Noord-Ierse vice-premier, en de voorzitter van de gezondheidsautoriteit van Noord-Ierland prezen Jim in hun statements op Twitter. "Een man die zeer gerespecteerd wordt in de hele gemeenschap en in de medische wereld", schrijft O'Neill. "Mijn gedachten zijn bij zijn familie in deze zeer droevige tijd."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');