Zo voorkom je rode bultjes na het scheren 

Aha!

Lees ook

Als de zomer is aangebroken, hullen we ons graag in toffe shorts of leuke rokjes. Waar de een het scheermesje heeft verbannen en met een au naturel look de deur uitgaat, wil de ander juist gladde benen en een haarloze bikinilijn. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan heb je wellicht na een scheersessie weleens last gehad van rode bultjes die tevoorschijn komen op je huid, maar hoe voorkom je die bultjes eigenlijk?

Rode bultjes

Grote kans dat je na het scheren van je bikinilijn weleens te maken hebt gehad met rode bultjes die tevoorschijn komen. Niets om je voor te schamen, want bijna iedereen heeft dit weleens gehad. Maar hoe ontstaan die bultjes eigenlijk?

Na een scheerbeurt is het de bedoeling dat alle haartjes weg zijn. Dit is alleen niet altijd het geval. Soms blijven er millimeterlange haartjes achter die gaan omkrullen en terug in de huid gaan prikken. Ondanks dat die haren heel kort zijn, kunnen ze toch bacteriën opvangen. Die bacteriën dringen makkelijk de huid binnen en vormen een ontsteking. Hierdoor komen de rode bultjes na een tijdje tevoorschijn.

Deze bultjes doen meestal geen pijn, maar ze kunnen wel behoorlijk wat jeuk veroorzaken.

Rode bultjes behandelen

Gelukkig zijn er verschillende manieren om rode bultjes na het scheren te behandelen. Scheer je intieme zone bijvoorbeeld niet elke dag. Als je wel elke dag je bikinilijn scheert, irriteer je de rode bultjes meer en kunnen ze erger worden.

Niet te vaak over hetzelfde stukje huid gaan en niet te hard op het mesje drukken, zijn ook zaken waar je op kunt letten tijdens het scheren. Ook het gebruik van goede producten om de intieme zone te scheren wordt aangeraden.

Juiste producten

De intieme zone vraagt net wat meer zorg dan een andere zone die geschoren moet worden. Daarom is het belangrijk dit met de juiste producten te doen. Zo bestaat er een pakketje van Australian Bodycare, dat een aantal producten bevat om de intieme zone goed te scheren:

  • Intim Wash: nog voor je een scheermesje aanraakt moet je er eerst voor zorgen dat de intieme zone gewassen wordt. De Intim Wash is een zeep die pH aangepast is waardoor de huid niet beschadigd zal raken. Vuil wordt weggewassen en bacteriën worden tegengehouden door de Tea Tree Oil die in de zeep verwerkt zit.
  • Scheergel Intim Shave: ingegroeide haartjes worden door deze scheergel te gebruiken vermeden. De gel is transparant waardoor je ziet hoe je aan het scheren bent. De gel is speciaal gericht op de intieme zone, zodat je bacterievrij te werk kan gaan.
  • Intim Balm: verkoeling en genezing na het scheren wanneer je deze balsem aanbrengt. De Tasmaanse peper in het product zal de huid gaan kalmeren en het irriteren na scheren tegengaan. De huid wordt extra verzorgt en gehydrateerd, zodat rode bultjes na scheren voorgoed verleden tijd worden!

Beeld: iStock, Delmaine Donson

Laatste nieuws

Zie ook