Vega-liefhebbers opgelet: bij déze bezorgrestaurants vind je de lekkerste gerechten zonder vlees

Eet smakelijk!

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. En zoals de naam al doet vermoeden, kiezen we er deze week voor om géén vlees te eten. Heb je nu ontzettend zin om iets lekkers te bestellen, maar heb je geen idee waar je moet zijn? We've got you covered.

De Vleesch Lobby (Amsterdam)

Speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees slaan De Vegetarische Slager en Deliveroo de handen ineen en lanceren ze een tijdelijk vegan burgerrestaurant. Bij de Vleesch Lobby heb je keuze uit drie verschillende burgers en drie verschillende loaded fries-gerechten. Kies bijvoorbeeld voor de Knapperige Bofkipburger, de Ereburger en de Ereburger XXL. De loaded fries worden afgetopt met Chili con Rul Gehackt, Koreaanse Kipstuckjes en Goede Karma Shoarma.

Aan de creatieve namen kan het in ieder geval niet liggen. Enne, geloof ons: aan de smaak ook niet. Je bestelt je gerechten bij De Vleesch Lobby van 5 t/m 17 maart via Deliveroo met deze link.

FLFL (Groningen en Utrecht)

Liefhebbers van een goede portie falafel zijn bij FLFL aan het juiste adres. De falafelspeciaalzaak werd onlangs nog genomineerd voor Best Veggie Restaurant van Nederland. FLFL opende zijn eerste zaak in Groningen, maar niet veel later ook een vestiging in Utrecht. Je bent hier aan het juiste adres wanneer je zin hebt in een falafelwrap, shakshuka (met falafel, uiteraard) of amazing falafel ballen.

Bestellen doe je online met Thuisbezorgd via deze link.

Waldorf Astoria Amsterdam

Sterren chef Sidney Schutte, van het Waldorf Astoria Amsterdam, heeft samen met zijn team een nieuwe Waldorf Vegetarian burger ontwikkeld. Na uitgebreid testen en proeven is de vegetarische burger bizar goed geworden. Het is een unieke mix van gemarineerde shiitake, jackfruit en een gewaagde combinatie van Oosterse kruiden en specerijen.

Sluit je de Nationale Week Zonder Vlees graag af met deze heerlijke burger? Je bestelt 'm hier via Uber Eats.

SLA (Amsterdam)

Powervrouw Nina Pierson bracht het concept SLA al een tijd geleden op de markt. Een biologische saladebar met locaties door het hele land. Maar vergis je niet, je eet hier zeker niet alleen maar rauwkost! Behalve de heerlijke salades die hier recht voor je neus in elkaar worden geflanst, gebruikt SLA alleen de beste onbewerkte en duurzame ingrediënten. Geloof ons: bestel één keer de vegan kapsalon en je bent om.

Je bestelt de salades van SLA gemakkelijk via deze link.

De CousCous Bar (Amsterdam)

Hoe leuk: bij de Couscous Bar in Amsterdam zijn moeders de baas. Alles op de kaart wordt gemaakt door een dreamteam van mama’s, onder leiding van Nadia Zerouali en Samira Dahmani. Je eet hier de meest delicious homemade couscous met een keuze aan traditionele en eigentijdse variaties met een twist. Ook voor salades, drankjes en zoetigheden ben je hier aan het juiste adres.

Bestellen doe je via deze link.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws