Je voeten verzorgen zoals experts dat zouden doen? Zo pak je dat aan

Je hebt geen bezoekje aan de pedicure meer nodig.

De lente is on it's way en dat betekent dat we onze dikke winterschoenen langzaamaan verbannen uit onze garderobe. Moet jij er momenteel nog niet aan denken om je voeten te showen in een open schoen? Wij leggen je uit hoe je je voeten eens goed onder handen kunt nemen – en dat allemaal vanuit je eigen huis.

Aan de slag

Hoe je je voeten het beste kunt verzorgen? Door ze te hydrateren, te vijlen en te scrubben, aldus de Noorse Cecilia Foss. En zij kan het als (voet)model weten. “Ik gebruik het hele jaar door een vochtinbrengende crème en ik ben gek op lotions met natuurlijke ingrediënten”, vertelt ze aan Coveteur. Daarnaast gebruikt het model meerdere keren per week een voetvijl en ze neemt onder de douche de tijd om haar voeten regelmatig te scrubben.

Woordvoerder van het merk Babyfoot Bryan Williams sluit zich bij Foss’ advies om te scrubben aan. Hij benadrukt dat we dit met name in de winter niet moeten vergeten en raadt aan om het ten minste een keer per week te doen.

Let op je voeding

Ook voor onze voeten is het – ja, echt – belangrijk om er een gezond voedingspatroon op na te houden, om je voeten gehydrateerd te houden. Foss doet dit zelf door veel sappen en smoothies te drinken. Haar favoriet? Een blend van bieten, groene appels, citroen, wortel en gember.

Opnieuw sluit Williams zich bij Foss aan. Ook hij benadrukt het belang van goede hydratatie. “Ik neig naar fruit dat veel vocht bevat, zoals komkommer, watermeloen, selderij en aardbeien. Als je veel waterrijke voedingsmiddelen eet, hydrateer je je lichaam en daarmee ook je huid, waardoor je uitdroging voorkomt.”

Overnight

Je gezicht voor het slapengaan pamperen is voor velen vaste prik. Ditzelfde voor je voeten doen is dat daarentegen niet. Al zou het je voeten zeker ten goede komen als je dit wel doet. Foss vertelt dat ze er ook een feetcare routine op nahoudt als ze een belangrijke job heeft. “Als er een grote klus aankomt, slaap ik met een hydraterend voetenmasker op mijn voeten”, vertelt ze daarover.

Heb je geen voetenmasker? Dan zou je volgens het model ook een vochtinbrengende lotion op je voeten kunnen smeren voordat je een paar comfy sokken aantrekt. “Je wordt wakker met de zachtste voeten!”

Bron: Marie Claire, Coveteur | Beeld: iStock (fizkes)

Laatste nieuws