7x de mooiste natuurhuisjes van Nederland

Ook zo’n zin om er even tussenuit te gaan? Snappen we! Daarom selecteren we speciaal voor jou de mooiste staycations in de natuur!

Nee, je hoeft echt niet naar de andere kant van Europa op vakantie om te genieten van rust, ruimte en prachtige natuur. Ver weg van de massa vind je deze prachtige natuurhuisjes. Ga je voor een superluxe villa of liever een knusse chalet midden in het bos?

1. Duurzaam overnachten in Riel

Zin om er tussenuit te gaan, maar wil je geen grote eco-footprint achterlaten? We got you! Dit natuurhuisje bevat zonnepanelen, heeft groene stroom en is gemaakt van duurzame isolatiematerialen. Je vindt deze parel aan de rand van natuurgebied de Regte Heide in Brabant. Het heeft twee mooie slaapkamers, een luxe badkamer en je loopt vanaf dit huisje zo het bos in waar je uilen, wezels en reeën kunt spotten. Heb je een hond? Dan kan die gezellig mee, want in dit huisje zijn viervoeters van harte welkom.

2. Tiny design house

Duurzaam overnachten doe je ook in dit bijzondere tiny house midden in het Speulderbos. Dit natuurhuisje is volledig van hout gemaakt en heeft een bijzondere zigzag-vorm waardoor het binnen zowel knus als ruimtelijk is. Het huisje is van alle gemakken voorzien en bevat een pelletkachel, een kleine keuken en een droogtoilet. Wandel door de uitgestrekte bossen en heides, of bezoek het dichtbij gelegen Harderwijk en Ermelo.

3. Natuurvilla in Drenthe

Oké, echt een ‘huisje’ kun je dit niet meer noemen, want eigenlijk heb je hiermee gewoon een complete villa te pakken. En wat voor één. Deze superluxe villa ligt midden in Nationaal Park Dwingelderveld (Drenthe) en heeft gigantische glaspartijen waardoor je non-stop van de groene omgeving kunt genieten. De tuin is maar liefst 1600 vierkante meter, er zijn twee luxe badkamers, een kookeiland en drie slaapkamers. Buiten plof je neer op de loungeset of in de hangmat en vergeet ook niet te barbecueën, want die barbecue staat er niet voor niets.

4. Verborgen in het bos

Midden in de bossen van Haaksbergen (Overijssel) ligt dit verborgen natuurhuisje. Met alleen maar bos om het huisje heen, word je ’s ochtends wakker gemaakt door een fluitconcert van vogels. Volg de rivier en je komt bij de uitgestrekte heide, de ultieme plek om lange wandelingen en Insta-worthy foto’s te maken. Binnen warm je op bij de gezellige houtkachel, slaap je in een van de drie slaapkamers en kook je in de luxe keuken.

5. Luxe villa in Zeeland

Fan van bos en zee en wil je niet kiezen? Hoeft ook niet. Bij Landgoed De Eendracht vind je vier luxe villa’s in Vrouwenpolder. Op steenworp afstand van het bos en strand, kun je hier eindeloos wandelen. Eenmaal terug op je vakantieadres plof je neer op de zachte bank en geniet je van het weidse uitzicht. Het huisje beschikt over twee slaapkamers, moderne keuken en een badkamer met regendouche En mocht je nu een paard hebben, dan kan je hem ook gezellig meenemen. Want paarden zijn van harte welkom en kunnen zelfs in je eigen achtertuin staan.

6. De boom in!

Altijd al willen kamperen in een romantische boomhut? Dan is deze staycation in Overijssel echt iets voor jou. Verscholen tussen de bomen vind je deze knusse boomhut. Geniet van de sauna of hottub, warm op bij de houtkachel en kijk vanuit je bed hoe de eekhoorntjes in de bomen klauteren. De wc en douche bevinden zich in de naastgelegen B&B waar je eventueel ook ontbijt en diner kunt bestellen. Back to nature!

7. Design get away!

Sterren kijken in een hottub, relaxen in de buitensauna tussen de bomen en binnen opwarmen bij de haard of kruip onder de lakens van het heerlijk zachte tweepersoonsbed. In dit luxe natuurhuisje in het pittoreske Drentse dorp Norg kun je op en top genieten. Alle kamers hebben een schuifpui die direct toegang geven tot de overdekte veranda en de gigantische bostuin van 750m, die in het donker magisch verlicht is.

Beeld: Hoofdbeeld: Unsplash, Overige foto’s: Natuurhuisje.nl

Laatste nieuws