doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Kun je besmet raken met het coronavirus als je je aan de adviezen houdt?

Vanavond persconferentie: 'Avondklok wordt verlengd tot 30 maart'

Ook worden er volgens ingewijden geen grote versoepelingen verwacht.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
persconferentie

Een avondwandeling na 21.00 uur zit er voorlopig nog niet in. Volgens Haagse bronnen wordt de avondklok namelijk verlengd tot 30 maart. Vanavond in een persconferentie zullen Mark Rutte en Hugo de Jonge een officiële update geven over de coronamaatregelen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Geen grote versoepelingen

Hoewel het demissionaire kabinet de beslissing over het verlengen van de avondklok nog niet officieel heeft genomen, is dit volgens ingewijden slechts een formaliteit. Tot nog toe bleken zulke onthullingen op de dag van de persconferentie altijd werkelijkheid te worden. Het lijkt er dus op dat we vanavond geen grote versoepelingen kunnen verwachten.

“Als ik de cijfers nu zie, ben ik niet heel optimistisch”, zei Rutte zaterdag. “Misschien gebeurt er nog iets, maar ik ben nu niet hoopvol.” Wel is er een kleine versoepeling mogelijk, melden ingewijden. Volgens hen zal het demissionaire kabinet vanavond aankondigen dat kinderen vanaf halverwege maart weer zwemles kunnen krijgen in binnenbaden.

Perspectief bieden

Daarnaast is er hoop voor de nabije toekomst. Het lijkt er namelijk op dat er voorbereidingen worden getroffen om over drie weken wat meer vrijheid terug te krijgen. Als de cijfers de goede kant op gaan, kunnen eindelijk de terrassen weer open. Ook kan er dan weer fysiek onderwijs worden gegeven op hbo’s en universiteiten en kunnen de winkels mogelijk weer open. Het lijkt erop dat volwassenen van 27 jaar en ouder dan ook weer in groepsverband buiten kunnen sporten.

Verder ligt ook het vaccinatiebewijs of een negatieve sneltest nog steeds op tafel. Ben je gevaccineerd of ben je negatief getest op het coronavirus? Dan zou dat maar eens zo meer vrijheid kunnen betekenen. Het demissionaire kabinet benadrukt echter dat er geen sprake mag en kan zijn van vaccinatiedwang.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');