doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Dít zeggen de sterren over jouw liefdesleven in 2021

Aha! Dit is op hoeveel personen je gemiddeld verliefd wordt in je leven

Vaak zijn het heel verschillende types.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Justin en Hailey

De een vindt the one al op de middelbare school, een ander vindt de ware pas later in het leven en weer een ander gelooft helemaal niet in one true love. Het is ook helemaal niet zo gek om vaker verliefd te zijn. Maarre, op hoeveel mensen word je eigenlijk écht verliefd in je leven?

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Verliefdheid

Dat besloot Elephant Journal uit te zoeken. Misschien denk je: dat is toch niet voor iedereen hetzelfde? Dat klopt. Sommige mensen worden bijna nooit verliefd, terwijl een ander de ene na de andere flirt heeft. Hoe zit dat nou?

Nou, uit het onderzoek blijkt dat je maar drie keer écht verliefd wordt in je leven. En dan niet op drie willekeurige mensen, het zijn vaak drie verschillende types. Wij zetten ze voor je op een rij.

Verschillende types

Het eerste type is ‘de persoon die goed lijkt’. Dit is vaak degene op wie je als eerste verliefd wordt. Alles is nog new and amazing. Je gaat helemaal op in de relatie en bent tot over je oren in love. Toch is deze liefde vaak niet de allerbeste. Omdat het je eerste verliefdheid is, heb je nog geen vergelijkingsmateriaal. De kans is dan ook groot dat je de mindere kanten van jullie relatie over het hoofd ziet, maar uiteindelijk zullen jullie toch botsen.

‘De persoon waarvan je wilt dat hij/zij goed is’ is het tweede type waar je verliefd op wordt. Deze verliefdheid vindt meestal iets later in je liefdesleven plaats. Bij deze relatie wil je vooral heel graag dat het goed afloopt. Helaas is de break-up daarna des te pijnlijker. Natuurlijk probeer je alles te doen om de relatie te lijmen, maar dat mag niet baten. Hoewel jullie goed bij elkaar lijken te passen, werkt het niet. En een relatie die niet werkt is voor niemand goed. Hoe painful het ook is, hier kun je beter een punt achter zetten.

The one

Gelukkig is het eind goed, al goed. Het derde type waar je verliefd op wordt is namelijk 'de persoon die goed voelt'. Deze man of vrouw voelt aan als je soulmate, jullie voelen je goed bij elkaar. Natuurlijk heb je ook in deze relatie de nodig ups and downs, maar omdat jullie goed communiceren komen jullie hier doorheen. Jullie weten allebei dat het goed zit.

Het zal je niet verbazen, maar dit type verliefdheid is het fijnste en duurt vaak het langst. De kans dat je nu the one hebt gevonden (als je daarin gelooft) is erg groot!

Maarre, ben jij op dit moment dolgelukkig met je eerste lover? Of zit je momenteel al middenin je vierde of vijfde relatie? No worries. Iedereen is anders, en dit onderzoek is vooral gebaseerd op het gemiddelde.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');