Wait, what?! TikTok-video over hoe je een haarborstel écht moet schoonmaken gaat viral

Waarom ontdekken we dit nu pas?!

Dat we onze make-upkwasten en beauty blender regelmatig een wasbeurt moeten geven, weten we inmiddels. Je voorkomt hiermee namelijk een hoop onzuiverheden op je gezicht. Maarre, je haarborstel daarentegen. Die voorzien we iets minder vaak van een wasbeurt.

TikTok-video

Zo nu en dan een flinke bos haren uit je borstel trekken en vervolgens denken dat-ie schoon is? Guilty as charged. Hier dacht TikTokker Jessica Haizman echter heel anders over. Het schijnt blijkbaar nodig te zijn om je haarborstel regelmatig te voorzien van een flinke wasbeurt, aangezien er zich flink wat troep in verzamelt. Enne, de video die zij op TikTok deelt laat zien waarom.

In de video laat Jessica zien dat ze haar borstel iedere twee (!) weken een flinke wasbeurt geeft. Ze vertelt dat ze haar lokken niet verft en bijna geen producten gebruikt. Je zou denken dat je borstel dan in principe niet vies kan worden, toch?

Hoe werkt het

In de video begint Jessica met het verwijderen van alle haren op de borstel. Vervolgens legt ze haar borstel in een wasbak en laat ze 'm vol lopen met heet water. Om de boel extra schoon te krijgen, strooit ze een flinke schep baking soda en een scheut shampoo over de borstel heen en laat ze dit een half uurtje liggen. Na het half uur spoel je de borstel uit en laat je 'm goed drogen.

In de video is duidelijk te zien dat er in twee weken tijd flink wat dirt verzamelt op je haarborstel. De reden dat deze video momenteel viral gaat, is dan ook wel duidelijk. We willen al helemaal niet weten wat er uit je borstel komt wanneer je 'm zeker al een aantal maanden niet schoon hebt gemaakt. Oops…

@jessicahaizman

I upgraded to a new brush but need to send this out incase you haven’t! ##deepclean ##deepcleaning ##cleantok ##gross ##satisfying ##learnsomethingnew ##tips

♬ original sound – Jessica Haizman | Home Tips

Beeld: Pexels | Video: TikTok

Laatste nieuws