Ellemieke Vermolen herdenkt stilgeboren kindje met emotioneel bericht

Josha zou vandaag 4 jaar zijn geworden.

Het is een verdrietige dag voor Ellemieke Vermolen. Niet alleen zit de presentatrice middenin een scheiding met Sergio Herman, ook zou hun zoontje Josha vandaag vier jaar zijn geworden. Vlak voor de uitgerekende datum bleek het hartje van hun kindje niet meer te kloppen. Op Instagram herdenkt ze dit moment met een hartverscheurend bericht. “Al vier jaar zonder jou, maar altijd bij ons.”

Bijzondere dag

“Je was helemaal af, zo gaaf, zo mooi”, begint Ellemieke haar emotionele bericht op Instagram. Te zien is hoe ze baby Josha in haar armen houdt. “Alles erop en eraan. Tien vingertjes en tien teentjes. Ik heb ze geteld zoals elke mama dat doet. Het enige verschil was dat je stil was… geen gehuil en geen ontmoeting in elkaars ogen.”

Vandaag, 2 maart, zou de kleine Josha vier jaar zijn geworden. In huize Vermolen is 2 maart dan ook omgedoopt tot 'Joshadag', vertelt Ellemieke. “De kinderen mogen kiezen wat ze willen doen vandaag. Ieder jaar is dat anders, alles mag en is oké.”

Minder pijn, groter gemis

“Al vier jaar zonder jou”, gaat Ellemieke verder. “Maar altijd bij ons, voor altijd in ons”, schrijft ze, gevolgd door een wit hartje.

Tot slot heeft de blondine nog een boodschap voor iedereen die ook zoiets heeft meegemaakt: “Weet dat de pijn minder wordt en het gemis soms groter. Zoals de zee, soms wild, soms kalm, eb en vloed. Laat het komen. Wees krachtig en lief voor jezelf, maar vooral trots op wie je nu bent. Ik voel jullie.”

Scheiding

Het is geen makkelijke periode voor Ellemieke. Ze kondigde begin dit jaar aan te gaan scheiden van Sergio Herman, met wie ze ruim twaalf jaar samen is geweest. Samen hebben ze nog twee zonen, Noah en Zenna. Sergio heeft uit een vorige relatie nog twee kinderen, zoon Boy en dochter Moon.

“Een scheiding is niet gemakkelijk, maar ondanks al het verdriet word ik er sterker van. Ik geloof dat bepaalde dingen moeten gaan zoals ze moeten gaan. Loslaten en vertrouwen hebben”, liet Ellemieke weten in haar Instagram Stories.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws