Oscar-uitreikingen 2021: uitgesteld en nieuw format

Noteer 25 april maar meteen in je agenda!

Lees ook

Door de jaren heen hebben de Oscars ons enkele van de grootste popcultuurmomenten uit de geschiedenis opgeleverd. Denk maar aan Jennifer Lawrence die het podium op struikelt en Michael Moore’s anti-president Bush-toespraak. Tijdens de Oscars van 2020 wonnen Renée Zellweger, Laura Dern, Bong Joon Ho, Brad Pitt en Joaquin Phoenix gouden beeldjes voor hun rollen in de meest opvallende films van het jaar. We wisten echter niet dat enkele weken later de wereld zou getroffen worden door de pandemie van het coronavirus…

Oscar-uitreikingen 2021 uitgesteld

In 2021 worden de Oscars met twee maanden uitgesteld. De oorspronkelijk geplande datum van 28 februari wordt verschoven naar 25 april. Tot het begin van de jaren 2000 vonden de Oscars plaats in maart of april. Daarna verplaatste de Academie de datum naar februari.

De BBC meldt dat de organisatoren ook het kwalificatievenster voor prijzen hebben verlengd van 31 december tot eind februari volgend jaar. “Dit is een broodnodige opsteker voor die films die mogelijk vastgelopen zijn in de postproductie”, vertelde een lid van de Academie.

Waar worden de Oscars gehouden?

Hoewel de eerste berichten beweerden dat de Oscars traditioneel met live publiek in het Dolby Theatre zouden doorgaan op de uitgestelde datum, zijn de plannen gewijzigd. Op 12 februari werd bekend gemaakt dat een multi-locatie de aanpak zal zijn voor de Oscars van dit jaar. Er zullen gasten en mogelijk genomineerden en presentatoren aanwezig zijn, maar in een heel ander format dan wat we eerder hebben gezien.

“In dit unieke jaar is de Academie vastbesloten om als geen ander de Oscars uit te reiken. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de volksgezondheid en veiligheid van iedereen die zal deelnemen”, zegt een woordvoerder van de organisatie. “Om de persoonlijke show te creëren die ons wereldwijde publiek wil zien, terwijl we ons aanpassen aan de vereisten van de pandemie, wordt de ceremonie live uitgezonden vanaf meerdere locaties, waaronder het monumentale Dolby Theater.”

Ben jij een echte filmkenner?

Ben jij gepassioneerd door films en is je kennis bijzonder groot? Dan kun je zelf een actieve rol gaan spelen tijdens de Oscar-uitreikingen. Nu kun je namelijk eenvoudig inzetten op de Oscars door een weddenschap te plaatsen op de personages en de films van wie jij denkt dat ze met een gouden beeldje naar huis zullen gaan. Op die manier voeg je nog meer spanning toe, want als je een correcte weddenschap plaatst, kun je de avond afsluiten met een mooie extra.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook