De Grazia Redactie testte de nieuwe SENSAI Silky Purifying Clear Gel Wash

Deze nieuwe reinigingsgel belooft een fijne, heldere en egale huid.
SENSAI Silky Purifying Clear Gel Wash

Een stralende, zuivere, fijne, egale en rustige huid: we dromen er allemaal van. En hoewel er genoeg middeltjes op de markt zijn die je een perzikhuidje beloven, is het kiezen van deze producten enorm lastig. Grazia to the rescue, want wij testen een veelbelovend – en gloednieuw – product voor je uit. We namen de nieuwste Silky Purifying Clear Gel Wash van SENSAI onder de loep en vertellen je er alles over.

Diepe reiniging

Deze nieuwe dieptereiniging van SENSAI neemt geen halve maatregelen. Alle vorige producten uit de Silky Purifying-lijn van SENSAI ontdeden met hun rijke textuur de huid volledig van bacteriën, transpiratie en verhoorning. De Clear Gel Wash pakt dit klusjes echter nog beter aan, en reinigt de huid dieper dan voorheen. Dit alles met een formule op basis van gel.

Hoewel het misschien eenvoudig klinkt, is het schoonmaken van de huid makkelijker gezegd dan gedaan. Er zitten in je huid zo'n 200.000 poriën. Deze poriën kunnen verstoppen en hierdoor mee-eters en oneffenheden veroorzaken. Ook kan de bovenste laag van de huid verstoord zijn, waardoor je huidstructuur er minder smooth uitziet.

Facts op een rij

Met de Skin Brilliance Technologie bevrijdt deze gel de huid van mee-eters. Het lost keratineproppen (een combinatie van keratine en talg) direct in de porie op en spoelt ze eruit. En dit allemaal zonder het vochtgehalte van de huid aan te tasten. Good to know: de hoornlaag – oftewel de buitenste laag van de huid – droogt ondanks de intensief reinigende werking niet uit en behoudt een stabiel vochtniveau. Als de poriën vervolgens gereinigd zijn, kunnen de ontstekingen helen. De huid wordt vervolgens fijner, ziet er gepolijst uit en krijgt z'n glow terug.

Behalve de Skin Brilliance Technology bevat de Clear Gel Wash ook drie andere belangrijke ingrediënten, namelijk Shiso-extract van Aziatisch basilicum (hydrateert en heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen), Kanzo-poeder (kalmeert de huid) en Ginsengextract, de big player in alle SENSAI Silky Purifying producten (hydrateert en voedt de huid).

Hoe bevalt-ie

Grazia-redacteur Roos testte de SENSAI Silky Purifying Clear Gel Wash.

"Na het uittesten van de SENSAI Silky Purifying Clear Gel Wash was één ding meteen duidelijk: het product is ontzettend fijn om mee te werken. De gel voelt enorm fris en zacht aan op de huid. De geuren in de Clear Gel komen overduidelijk door de toegevoegde extracten. Het is een geur waar je in eerste instantie aan moet wennen, maar fris is-ie zeker. Dit is ook enorm persoonsgebonden. Ieder z'n eigen smaak, natuurlijk."

"Na het afspoelen van de reinigingsgel en het droogdeppen van mijn gezicht, is het al meteen duidelijk dat dit product mijn huid niet uitdroogt. Ik heb een enorm droge huid, die door het wassen met een verkeerde reinigingsgel al gauw trekkerig aanvoelt. Bij dit product was dit overduidelijk niet het geval. In eerste instantie merkte ik qua looks nog geen giga verschil. Dit is echter heel normaal, aangezien je huid niet in één nacht kan transformeren tot een egaal perzikhuidje. Wel vind ik de reinigingsgel veelbelovend, en ga ik 'm zeker vaker gebruiken."

Ben jij ook benieuwd? De SENSAI Silky Purifying Clear Gel Wash is nu in de betere parfumerieën verkrijgbaar. Je shopt een pompfles van 145 mL voor €58.

Sensai - Clear Gel Wash