Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Déze skinfluencers laten op Instagram zien dat een oneffen huid normaal is

#freethepimple

skinfluencers

Voel jij je regelmatig ongelukkig vanwege je not so perfect skin? Vergelijk je jezelf met knappe influencers die altijd een gladgestreken perzikhuidje lijken te hebben? Zonde. Bijna niemand heeft een perfecte huid, en deze skinfluencers laten je zien hoe de echte wereld eruit ziet.

#freethepimple

Hoewel het misschien niet zo lijkt, zijn er heel veel mensen die kampen met een oneffen huid. Rode vlekjes, bultjes, pukkeltjes, mee-eters: er wordt flink wat weggeshopt op Instagram. Het lijkt hierdoor alsof je misschien de enige bent met flink wat onrust op je huid, maar niets is minder waar.

Er is op Instagram een movement gaande waar wij héél erg blij van worden. De gepolijstje, effen en huidjes zonder zichtbare poriën – wat technisch gezien niet eens mogelijk is – maken plaats voor foto's van real skin. Hashtags als #freethepimple en #acnepositivity voeren de boventoon. En daar worden wij heel blij van.

Oneffenheden

Want ja, om eerlijk te zijn, is een grove huidtextuur of een rode blos op je wangen nu eenmaal natuurlijk. Poriën horen op je gezicht, kunnen door sommige producten wel kleiner ogen, maar kunnen niet verdwijnen van je gezicht.

Skinfluencers posten massaal ongefilterde foto's van hun huid en laten hiermee zien dat het hartstikke normaal is om te kampen met oneffenheden. En hoewel het niet het geval is dat iedereen dol is op hun pukkeltjes, is het wel belangrijk om je te laten beseffen hoe normaal het eigenlijk is. Deze skin positivity-accounts tippen je hun favo producten om je huid tot rust te brengen, maar laten je ook inzien dat je leven niet pas perfect is wanneer je een perfecte huid hebt. Ook met een oneffen huid kun je gelukkig zijn.

Voel jij je onzeker over je puistjes, mee-eters of je uneven skin? Laat je dan vooral inspireren – en motiveren! – door deze skin positivity-accounts. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

Misschien ook voor jou:
Hoort je huid 'trekkend' aan te voelen als je het net gereinigd hebt?
Beauty
  • Pexels, Instagram