Huh: je bakt pannenkoeken al je hele leven verkeerd

Zó maak je heerlijke Espresso Martini pancakes met Angostura 

Lekker!
pancakes

Een portie fluffy pancakes slaan wij niet zomaar af en tegen pannenkoeken met een lekker likeurtje kunnen we al helemaal geen nee zeggen. Hoewel we Angostura bitters voorheen voornamelijk gebruikten voor onze cocktails, gebruikten we deze kruidenbitter onlangs in de keuken om deze heerlijke espresso Martini pancakes met Angostura te maken.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Angostura cacao bitter

Angostura kwam onlangs met een heerlijke, nieuwe smaak op de proppen: cacao bitter. Hoewel de bitters voornamelijk bekend staan om te gebruiken in cocktails, mogen deze kruidenbitters zeker niet ontbreken in de keuken. Zo kan het zowel je zoete als hartige gerechten net dat beetje extra geven. Nieuwsgierig? Probeer dit recept voor espresso Martini pancakes met Angostura dan eens uit!

Benodigdheden voor drie personen:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 ml volle melk
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 3 eieren
  • 25 gr gesmolten boter
  • Topping:
  • 150 gr roomkaas
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 40 gr chocolakrullen
  • 100 ml espressosiroop

Aan de slag:

  1. Meng eerst alle beslag-ingrediënten met een garde in een grote kom en laat dit vervolgens een half uurtje rusten.
  2. Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  3. Giet twee eetlepels van het mengsel in de pan en bak 2 minuten mee. Wanneer je kleine luchtbelletjes ziet ontstaan, kun je de pancakes omdraaien.
  4. Maak ondertussen de topping: meng de roomkaas, yoghurt, bruine rum, kristalsuiker en cocoa bitters met een garde tot een glad geheel.
  5. Maak 3 stapels van de pancakes en smeer steeds een laagje van het room-yoghurtmengsel ertussen.
  6. Om het mooi af te toppen kun je nog wat espressosiroop en chocoladekrullen over de pancakes strooien.
  7. Eet smakelijk!
Espresso Martini pancakes met Angostura
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');