Deze spannende serie is de nieuwste Netflix-hit

Digitale date? Met deze 5 tips wordt het níet awkward!

Vooral nummer 2 is toch wel handig...
Digitale date

Weet je nog, back in the days? Die kriebels wanneer je iemand ontmoette in een koffietent, op werk of in de gym? It’s been AGES. Maar deze ongezellige tijden weerhouden singles er niet van om te daten. Interessante mensen ontmoeten kan prima online. En met deze digitale datingtips van Inner Circle kun je zelfs een vurige connectie creëren via Zoom. Écht.

Date Night

Sinds de lockdown zijn datingapps ontploft. En terecht. Eén op de drie singles ervaart digitaal daten als een fijne toevoeging aan hun social life. Zeker toen we ook nog een avondklok kregen, kwam videodaten volop in beeld. En wat blijkt? Zoom, Skype en Teams lenen zich – naast urenlange meetings – dus ook voor romantische date nights. Gek? Niet met deze tips!

1. Steek liefde in je dateplek

Een potentiële match gespot op Inner Circle? Ga ervoor. Plan die digitale date. En onthoud: een fijne setting zorgt voor een fijne sfeer.

Check dus even of er geen dozen, afwas of andere rotzooi in beeld staan. After all, je bent op date. Maak het gezellig, dek de tafel, steek een kaarsje aan en zorg dat roomies niet in dezelfde ruimte zijn. Gun jezelf een date zoals je die ook in real life zou willen.

2. Zorg voor een sterke connectie

“Kun je de clue nog één keer herhalen, je viel weg...” Vasthangen tijdens je digitale date wil je niet. Check daarom van tevoren of je internetconnectie lekker werkt. Niets is zo niet-grappig als een grap drie keer uitleggen aan een bevroren gezicht waar geen reactie op verschijnt. Fix. That. Sh*t. Bel eerst met een vriend(in) om je microfoon, camera en verbinding te testen en haal andere internetvampiers tijdelijk van de wifi af. Alles voor die connectie, toch?

3. Trek iets leuks aan en vermijd het C-woord

Je hebt een date, dress like it! Tuurlijk is het lekker om thuis te zijn in joggingsbroek, maar trek je lievelingsoutfit aan en je voelt je on top of your dating game. En probeer niet (te veel) te praten over Miss Rona. Net als jij - is je date ook coronamoe. Vertel daarom leuke anekdotes over jezelf, vraag naar grappige herinneringen en negeer even helemaal dat we in crisis zitten. Relax and HAVE FUN.

4. Plan een activiteit tijdens je belletje

Online kun je véél meer doen dan alleen kletsen. Koop bijvoorbeeld hetzelfde flesje wijn en bestel een proeverij bij hetzelfde restaurant. Pak er een set kaarten bij met ijsbrekers, 90’s quizvragen of grappige dilemma’s. Spreek af om een grappige powerpoint presentatie te maken over jezelf. Of bedenk van tevoren vijf (spannende) vragen voor elkaar. Maak het eigen en maak het leuk. Jullie verdienen het.

5. Brei er een einde aan

Eén van de uitdagingen aan digitaal daten in lockdown, is het gebrek aan places to be. Je bent niet in een dierentuin waar je na een middag struinen afscheid neemt. En ook niet in een kroeg met sluitingstijd. Spreek daarom een eindtijd af met jezelf, zodat de date niet té lang doorgaat en een beetje ‘meh’ eindigt.

Neem afscheid zoals bij een date IRL en opper de volgende. Was het geen match? No biggie. Op datingapp Inner Circle vind je sowieso iemand die net zo graag quizvragen over Britney Spears beantwoordt tijdens een digitale date als jij. Go for it!