doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Friends-fans spotten 'tik' bij Jennifer Aniston en het internet gaat los

Anne Hathaway onthult nieuw detail over The Devil Wears Prada

We zijn blij dat het anders is afgelopen!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Anne Hathaway en Meryl Streep

We kunnen ons de moderne klassieker The Devil Wears Prada niet voorstellen zonder hoofdrolspeelster Anne Hathaway, maar toch was het bijna anders gelopen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

The Devil Wears Prada

Alweer vijftien (!) jaar geleden maakten we kennis met de net afgestudeerde journalist Andy, die door stom toeval een baantje als junior personal assistant van 's lands grootste fashion editor weet te bemachtigen. The Devil Wears Prada is inmiddels een van Anne Hathaway's bekendste films, maar de actrice had de rol van Andy bijna aan haar neus voorbij zien gaan.

Onlangs was Anne virtueel te gast bij RuPaul's Drag Race en kreeg ze de vraag voorgeschoteld of ze weleens voor een rol heeft moeten vechten. "Hoe lang heb je?" lacht de actrice daarop. "Ik was de negende keuze voor de rol van Andy. Maar toch kreeg ik hem. Blijf volhouden, geef nooit op!"

Rachel McAdams

Eigenlijk hadden de makers van de film hun zinnen gezet op Rachel McAdams voor de vertolking van de hoofdrol. Dat aanbod sloeg de Mean Girls- en The Notebook-actrice meerdere keren af, omdat ze minder mainstream films wilde gaan doen.

Maar voor de rol van 'devil' Miranda Priestly kregen de filmproducenten wél de actrice die ze in eerste instantie op het oog hadden. "Ik herinner me alleen maar: 'Please God – laat het Meryl Streep zijn", vertelde filmproducent Carla Hacken van Fox studio's daarover aan Variety. Toen de agent van Meryl belde om te vertellen dat de actrice het script had gelezen en regisseur David Frankel wilde ontmoeten, kon ze haar geluk niet op. Ze zette de telefoon even on hold om 'Yes!' uit te schreeuwen.

Voor Anne was het ook pure vreugde toen ze het telefoontje kreeg dat ze het tóch was geworden. "Ik was net bezig een t-shirt aan te trekken en er waren een paar vrienden over de vloer. Ik herinner me dat ik de woonkamer in rende, half aangekleed, en schreeuwde: 'I got The Devil Wears Prada!"

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');