Samantha Markle doet boekje open over de jeugd en het eerste huwelijk van halfzus Meghan

Deze zeven onthullingen doet Samantha in haar boek over Meghan Markle.

Lees ook

De relatie tussen Meghan Markle en haar familie is de laatste jaren enorm verslechterd, maar halfzus Samantha rakelt graag nog wat herinneringen op. In haar boek vertelt Samantha over hun laatste gesprek, de paparazzifoto's en prins Harry.

Onthullend boek

In The Diary of Princess Pushy's Sister Part 1 schrijft Samantha Markle uitgebreid over haar jeugd en de halfzus die vele jaren later in de royal spotlights zou staan. En daarbij komt Meghan niet altijd goed uit de verf.

Speciale band

Volgens Samantha waren Meghan en haar vader Thomas 'onafscheidelijk' vanaf het moment dat ze werd geboren. “Hij noemde haar 'zijn boontje', wat volgens hem betekende dat ze een prachtige boon was die uit zou groeien tot een prachtige baby.” Over die good looks heeft pa Markle in ieder geval gelijk gekregen, maar 'onafscheidelijk' zijn de twee anno 2021 niet meer te noemen…

De scheiding van Meghans ouders

De ouders van Meghan, Doria en Thomas, scheidden toen hun dochter nog geen acht jaar oud was. Volgens halfzus Samantha liet Meg echter nooit weten dat ze unhappy was. “Van wat ik heb gezien, vond ze het erg leuk om twee huizen met een burg ertussen te hebben.”

Zeg nooit nee

Samantha schildert haar zusje in het boek ook af als een verwende prinses in de dop. “Meghan kreeg alles wat ze wilde en nodig had. Ik kan me niet herinneren dat pa ooit 'nee' heeft gezegd tegen Meg, over wat dan ook. Hij betaalde voor haar opleiding, maar in plaats van dankbaarheid te tonen, was ze kleinerend en controlerend.” Eh, thanks sis.

Meghans eerste huwelijk

Voordat ze met de duke of Sussex in het huwelijksbootje stapte, was Meghan getrouwd met filmproducent Trevor Engelson. De twee trouwden in 2011 in Jamaica, maar Samantha was niet bij de bruiloft. “Het leek een match made in heaven”, laat Meghans zus weten in haar boek. Vader Thomas was ook blij dat 'Meghan eindelijk gelukkig was in een long-term relatie.' Maar we weten allemaal hoe het afloopt, want vijf jaar later ontmoette de actrice haar échte prins op het witte paard.

Het laatste gesprek tussen Meghan en Samantha

Toen het huwelijk van Meghan en Trevor in 2013 op de klippen liep, had Samantha al bijna geen contact meer met haar halfzus. Twee jaar laten, in 2015, hadden de twee zussen hun laatste echte gesprek. “Ze leek blij om iets van me te horen”, schrijft Samantha. Dat ze elkaar zo weinig spreken, lag volgens de twee aan hun verschillende schedules. Toch levert dit laatste telefoongesprek geen hernieuwd contact op. Samantha hoort een jaar later van haar vader dat Meghan aan het daten is met prins Harry, maar spreekt haar zus zelf niet meer.

Meghans ‘royal change’

Samantha vond het niet makkelijk om te zien hoe haar zus als future royal in de spotlights kwam te staan. Zowel Samantha als Thomas vinden op dat moment dat Meghan 'niet meer hetzelfde is'. “Ergens in het proces was ze veranderd”, aldus Megs halfzus.

Goed bedoelde foto’s

Kort voor de royal wedding van zijn dochter liet vader Thomas zich fotograferen door de paparazzi, op aanbeveling van Samantha. “Ik kreeg er geen geld voor, en het was ook niet mijn vaders doel om er geld voor te krijgen”, beweert Samantha. “Ik wilde dat de royals en de wereld hem gewoon in het juiste licht zouden zien, want hij was altijd zo slecht weggezet.” Thomas woonde de koninklijke bruiloft niet bij vanwege hartproblemen, maar zou ook 'geen uitnodiging hebben gekregen.'

Sms’je van prins Harry

Toen Thomas ten tijde van de royal wedding in het ziekenhuis lag door zijn hartproblemen, kreeg hij blijkbaar 'slechts een sms'je' van zijn schoonzoon, prins Harry. “Als mijn zus mijn vader gewoon had uitgenodigd, hem een speech had laten geven en haar had mogen weggegeven aan het altaar, dan was dit allemaal nooit gebeurd”, denkt Samantha. “Hij kreeg pas een berichtje van Harry toen hij al in het ziekenhuis lag. Ik was stomverbaasd.”

Later vangt Samantha het gerucht op dat de royal family wel een toelage wilde sturen naar Thomas, die zelf niet veel te besteden heeft. “De koninklijke familie wilde ervoor zorgen dat mijn vader werd geholpen, maar Meghan wees dat idee af. Ik was woedend op haar, maar vooral brokenhearted omdat ik wist dat mijn vader een comfortabel en veilig leven had kunnen leiden en mijn zus daartegen 'nee' heeft gezegd.” Ai…

Bron: US Weekly | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook