Nieuwe Netflix-serie Bridgerton is 'kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey'

Heel goed nieuws voor Downton Abbey-fans!

We kunnen nóg een keer kijken naar het reilen en zeilen van de familie Crawley.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Downton Abbey

Mis jij de serie Downton Abbey ook enorm? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wie dacht dat we na de Downton Abbey: The Movie afscheid moesten nemen van de familie Crawley en hun trouwe personeel heeft het mis. Acteur Hugh Bonneville bevestigt dat er nóg een film op de planning staat.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Tweede film

Acteur Hugh, die in de dramaserie de rol van Lord Grantham vertolkt, bevestigt dat er vergevorderde plannen zijn voor een tweede film. Hij heeft het script al onder ogen gekregen en zegt dat 'de intentie er zeker is' om de Crawley's terug te laten keren in de bioscoopzalen.

"Dit is de afspraak: als iedereen die een vaccin kan krijgen er een neemt, dan kunnen we een film maken, en dan zullen we de film maken", liet Hugh weten op BBC Radio 2. "Het gaat zoals gewoonlijk. De planeten zijn in beweging. Ze staan bijna op één lijn. Het coronavirus dwaalt nog rond en als we dat eenmaal op een verstandige manier onder controle kunnen krijgen, dan hebben we de schaapjes op het droge. Ik haal hier metaforen door elkaar, maar er is zeker de intentie om de film te maken."

"We zouden het in ieder geval dolgraag willen, en ik denk dat de release van de nieuwe film net als bij de eerste heel plezierig zou zijn, iets waar het publiek van kan genieten na alles wat we hebben meegemaakt."

Genoeg te vertellen

In de eerste Downton Abbey-film werden de bewoners en het personeel van het Engelse landhuis verrast door koninklijk bezoek, wat vervolgens tot de nodige ophef en misverstanden leidt.

Ondanks het hoge 'eind goed, al goed'-gehalte van de film zijn er nog genoeg verhaallijnen waarop het vervolg kan voortborduren. Hoe gaat het met Lady Ediths baby? Lukt het Lady Mary om het hele estate in haar eentje draaiende te houden? En hoe loopt het af met de liefde tussen Tom en Lucy?

Downton Abbey is natuurlijk niet compleet zonder de gedenkwaardige uitspraken van matriarch Lady Violet Crawley (gespeeld door Maggie Smith). Ook de inmiddels 86-jarige actrice keert naar verluidt terug in de tweede film – al moet haar personage inmiddels tegen de 100 lopen. Ze wordt daarbij vergezeld door niemand minder dan de Franse actrice Nathalie Baye, die de rol van een oude jeugdvriendin op zich neemt. How lovely!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');