Grazia tipt: dít zijn de leukste to do's tijdens de lockdown

Je hoeft je écht niet te vervelen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
to do lockdown

Hoe jammer het ook is, we zijn nog niet klaar met de lockdown. We kunnen maar al te goed begrijpen dat die bordspellen, series en baksessies in de keuken je inmiddels wel de neus uit komen. Daarom zetten wij een aantal extra leuke dingen voor je op een rij!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Lezen maar

Kun jij wel wat leesvoer gebruiken? Het nieuwe boek van Deniz Kuypers, De atlas van overal, gaat je sowieso vermaken. In het Turkije van de jaren zestig van vorige eeuw wordt een dichter verliefd op een meisje uit de stad. Hij is uiteindelijk genoodzaakt om zijn droom om schrijver te worden op te geven en naar Nederland te komen. Zijn zoon Deniz wordt wél schrijver en verhuist naar Amerika. Als Deniz zelf kinderen krijgt, ontstaat de behoefte het verleden van zijn vader te onderzoeken. Dit onderzoek leidt hem van Oost-Turkije naar Californië en terug naar Nederland. Een aangrijpend verhaal over opgroeien tussen twee culturen.

Benieuwd? Je shopt het boek hier voor 22,99 euro.

Laat je inspireren

Mooi voor op je koffietafel, maar bovenal mooi voor je geest. Dit nieuwe spirituele boek, Angelus, is gemaakt door Erica Jago en Roos van der Kamp, twee kunstenaars en yogini’s. Iedereen die geïnteresseerd is in chakra’s, yoga, healing en kunst wordt vast blij van dit prachtig geïllustreerde boek met foto’s gemaakt in IJsland en Jordanië. Het werkboek neemt je mee langs de zeven chakra’s en elk hoofdstuk eindigt met een set yogaposes die bij de betreffende chakra aansluiten. Oftewel: inspirerend én praktisch.

Je shopt het boek hier voor 45 euro.

Proosten maar

Maak kennis met Moretta Covalo. Een Italiaanse likeur met Nederlandse roots. Hoe dat zit? De Amsterdammer Ramon Covalo dronk de likeur jaren terug eens in Italië. Hij was zo enthousiast dat hij zijn eigen variant ontwikkelde samen met meester-distilleerder Herman Jansen uit Schiedam. Het resultaat is een knetterlekkere likeur van rum, brandy en een vleugje anijs. Lekker als aperitivo met een prosecco of on the rocks. Zo kom je die lockdown wel door!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Je shopt de flessen hier.

Streamen

Phasmophobia, een podcast van de makers van De Blankenberge Tapes, vertelt het verhaal van Raoul Flores. Als hij en zijn vriendin gaan trouwen, krijgen ze van zijn schoonvader een landhuis op het Vlaamse platteland. Hoewel het huis behoorlijk in verval is geraakt besluiten de geliefden er toch hun trouwerij te houden. In de dagen voor de bruiloft komen vrienden en familie langs om te helpen. Maar wanneer ze ’s nachts wakker worden gehouden door vreemde schimmen en geluiden, blijkt dat het huis meer voor ze verbergt dan ze lief is. Geloof ons: je kunt niet stoppen met luisteren.

Onder meer te beluisteren via vpro.nl en Spotify

WOMXNHOOD

Het onlangs gelanceerde platform WOMXNHOOD brengt haar eerste aflevering uit van de nieuwe talkshow WOMXNHOOD STORIES. WOMXNHOOD zet vrouwen uit de creatieve industrie in de spotlight, waarbij inspirerende en motiverende verhalen gedeeld worden in een YouTube-video. Belangrijke onderwerpen worden bespreekbaar gemaakt om taboes te doorbreken en een stap dichterbij een inclusieve samenleving te komen.

Het eerste seizoen van WOMXNHOOD STORIES bestaat uit zes afleveringen en is iedere twee weken – op dinsdag om 15:00 uur – te zien op het YouTube-kanaal van WOMXNHOOD en te beluisteren via alle streamingdiensten. Tijdens de eerste aflevering kletsen de hosts met internationale fashion styliste Kim Keizer. Geloof ons: dit is zeker het luisteren waard.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');