Love Islands Imen onthult of ze ooit weer mee wil doen aan een realityprogramma

Love Islands Matthy klapt uit de school over deelname aan het programma

De Islander onthult of hij het voor de fame deed.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Matthy

Ken jij Love Islands Matthy van Empel nog? Hij deed mee met het allereerste seizoen van het datingprogramma in Nederland en stal het hart van Kelly van der Minne én toch ook wel een beetje van de kijkers. In zijn eigen documentaire JeMatthy, MijnMatthy vertelt hij alles over zijn deelname.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Carrière als influencer

In zijn eigen documentaire doet Matthy een boekje open over zijn deelname aan Love Island, zijn carrière als dj, hoe het programma hem heeft veranderd én over de neppe wereld van social media. Voor het datingprogramma werkte de Islander als accountmanager en stond hij geregeld achter de draaitafel. Na zijn deelname werd hij ineens véél vaker als dj geboekt. Niet meer als 'warmdraaier' op tijden waarop de eerste gasten net binnen strompelen, maar ineens was hij het hoogtepunt van de show.

Na Love Island was de Brabander in één klap bekend en werd een carrière als influencer hem in de schoot geworpen. Toch ziet Matthy dit niet zo zitten. In zijn docu vertelt hij namelijk dat hij zich ergert aan "mensen die doen alsof ze het wiel hebben uitgevonden, terwijl ze alleen maar bekend zijn geworden door hun deelname aan het televisieprogramma."

Carrièreboost

"Van het woord influencer krijg ik al de rillingen op mijn armen", zegt Matthy stellig. "Maar ik heb er wel veel over nagedacht van tevoren: wat krijg ik voor het opgeven van mijn privéleven terug als ik mee ga doen?" Voor zijn carrière als accountmanager hoefde hij het niet te doen. "Je zet veel op het spel. Voor hetzelfde geld kom je slecht over op tv."

De knappe Brabander geeft dan ook toe dat hij waarschijnlijk niet mee had gedaan als hij naast zijn baan als accountmanager niet ook nog dj was geweest. "Natuurlijk deed ik vooral mee om de liefde te zoeken, maar je weet ook: als je als dj meedoet, ziet heel Nederland en België je. Daardoor ga je ook meer boekingen krijgen."

Niet alleen kreeg zijn dj-carrière een boost, ook vond Matthy de liefde tijdens het datingprogramma. Hij veroverde het hart van Kelly, maar helaas strandde hun relatie. Inmiddels is Matthy weer happily in love met zijn nieuwe liefde Tess. Net als Matthy komt Tess ook uit Brabant. De blondine is niet vies van een feestje, maar ze blijkt ook een ware beauty with brains te zijn. De Brabantse schone werkt bij Work-on Talentenbureau, waar ze zich van talentencoach opwerkte naar vestigingsmanager. Not bad!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');