Om déze reden is het zo belangrijk om zonnebrandcrème op je gezicht te smeren

Het is belangrijker dan je denkt.

Het is misschien niet het meest sexy onderdeel van je fabulous skincare routine, maar misschien wel één van de belangrijkste: zonnebrandcrème. Waarom dit zo belangrijk is? Wij leggen het je uit.

Huidkanker

De sportscholen zijn gesloten, dus we moeten wel naar buiten om te sporten. Enne, omdat er verder toch niet zoveel te beleven is, maken we ook regelmatig een extra ommetje. Heel goed, maar tijdens deze activiteiten wordt één ding vaak vergeten: een goede zonbescherming. Ook in de winter is dit namelijk enorm van belang.

Spot the Dot is een kleine ngo die mensen bewust wil maken van huidkanker. In de nieuwe campagne Faster than Skincancer wil Spot the Dot jongeren meer bewust maken van huidkanker en zelfchecks stimuleren.

Onbewust

Dermatologen schatten namelijk dat een vijfde van de melanomen in 2020 niet gediagnosticeerd is. Ook zien jongeren een bezoekje aan de huisarts in de lockdown niet echt zitten, waardoor één op de drie afspraken voor huidcontroles niet plaatsvindt. Uit een studie van het Integraal Kanker Centrum komt dit wereldwijd neer op 60.000 gemiste melanoom diagnoses tijdens de pandemie, waarvan ruim 1700 gevallen in Nederland.

Met de campagne Faster than Skincancer laten verschillende topsporters zien wat de risico's van huidkanker zijn. Op het Instagram-account van Spot the Dot laten onder andere Olympisch snowboarder Benjamin Karl en wereldkampioen BMX Irina Sadovnik zien wat het belang is van een goede zonbescherming.

What to do? Je eigen huid eens goed onder de loep nemen. Raadpleeg bij verdachte plekjes meteen je huisarts – ook in coronatijd. En onthoud goed: altijd blijven smeren.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws