Bridget Maasland over toekomstplannen: ‘Soms moet je ook gewoon tevreden zijn met wat je hebt’ 

Hear, hear!

Lees ook

Bridget Maasland heeft een bewogen tijd achter de rug. Zo blikt ze in de nieuwste Grazia terug op een klotejaar, maar kijkt ze ook vooral uit naar de toekomst. Bovendien wil de presentatrice zich focussen op de dingen die haar gelukkig maken. “Ik ben er klaar voor om vooruit te kijken.”

Turbulent jaar

Als iemand zich wist te herpakken van een heftig jaar, dan is Bridget het wel. Zo ging de coronacrisis, de ‘Brazesbreuk’ en het verlies van de bonusmoeder van zoon Mees de presentatrice niet in de koude kleren zitten. Hoe herpak je jezelf in hemelsnaam na zo’n jaar?

“Ik denk dat je eerst door een bepaald rouwproces heen moet, maar het is vooral een kwestie van lief voor jezelf zijn en veel praten met professionals”, deelt de presentatrice met Grazia. “Dat lucht mij altijd enorm op. Het is lekker om af en toe andere inzichten voorgeschoteld te krijgen. Daardoor kan je het verhaal soms even iets aanpassen, zodat je er op afstand naar kunt kijken en denkt: tja, waar maak ik me eigenlijk druk om? Laten we ons alsjeblieft op het positieve focussen.”

Wat de presentatrice gelukkig maakt? Daar hoeft ze niet lang over na te denken. “Mijn kind. Mijn vrienden, ook al is het via Zoom. Dat ik dat huis voor mijn ouders heb kunnen kopen. Mijn werk maakt me super happy. Dat heb ik ook wel gemerkt toen we allemaal thuis kwamen te zitten.”

Toekomst

Bridget rondde afgelopen jaar haar regieopleiding af. Toch lijkt het er niet op dat ze meteen achter de camera wil gaan staan. “Er staat van alles op stapel, maar ik heb besloten dat op de langere baan te schuiven. Het werk dat ik nu doe, vind ik nog té leuk. Ik kan ook niet met zes dingen tegelijk bezig zijn. Zal je net zien dat je een mooie regieklus krijgt, waardoor je niet kan presenteren. Maar ik heb ook gewoon een contract bij RTL en zij gaan natuurlijk voor. Ik hecht veel waarde aan RTL Boulevard en ik vind het ontwikkelen van programma’s hartstikke leuk. Soms moet je ook gewoon tevreden zijn met wat je hebt.”

Na Bridgets turbulente jaar is ze bovendien klaar voor 2021 en wil ze 2020 achter zich laten. “Op mijn verjaardag begin november is voor mij het nieuwe jaar eigenlijk al begonnen, want dat werd wel tijd”, deelt ze. “We zijn er nog niet, maar ik heb de dingen een plek gegeven en ik ben er klaar voor om met de toekomst te dealen, vooruit te kijken. Of in ieder geval niet meer te veel achterom. Het is goed zo.”

Benieuwd naar het hele interview met Bridget Maasland? Je leest het in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: Tom ten Seldam (@stickystuff), Teuntje Asveld (styling), Selke Stojancic (haar & make-up), Tiago Ventura (assistent fotografie)

Laatste nieuws

Zie ook