Prince Charmings Joep en Vince over prille liefde: ‘We zijn exclusief’

De twee onthullen wanneer de vonk oversloeg.

Lees ook

De reünie-aflevering van Prince Charming eindigde met een enorme plottwist. De romance tussen Marvin en Marnix bleek slechts een vakantieliefde te zijn, waarna de prins himself er alsnog met Ferdi vandoor ging. Enne, er hangt nog meer liefde in de lucht. Ook Joep en Vince hebben het inmiddels heel gezellig samen.

Meer dan vriendschap

Tijdens de reünie-aflevering gaf Joep toe dat er “iets gaande is” tussen hem en Vince. Wat precies? Daar deden de twee nog erg mysterieus over. Grazia zoomde met Joep en Vince om te praten over hun prille romance. En ja, er is daadwerkelijk een spark tussen de twee.

Vince vertelt hoe de band tussen hem en Joep is ontstaan: “We hadden in het huis al een heel goede connectie, vriendschappelijk gezien. Vanaf het eerste moment waren we dikke maatjes.” Joep vult Vince aan en zegt: “Je bent daar echt bezig met het programma en de match met de prins. Er hing helemaal geen seksuele spanning onderling, iedereen was gefocust op Marvin.”

Veel tijd om een diepere connectie op te bouwen op Sicilië hadden Joep en Vince niet. De twee moesten Il Palazzo namelijk al vroegtijdig verlaten. Toch heeft dat achteraf gezien iets moois opgeleverd. “We hebben veel contact gehouden”, vertelt Joep. “Op een gegeven moment gingen we steeds meer met z'n tweeën afspreken en toen merkten we toch wel dat het niet alleen vriendschappelijk was.”

Vonk overgeslagen

Eenmaal terug in Nederland sloeg de vonk over – en dat is eigenlijk nog helemaal niet zo lang geleden gebeurd. “Die klik is in de laatste paar maanden ontstaan, begin december sloeg de vonk pas echt over.” In de reünie-aflevering onthulden Joep en Vince al dat ze elkaar voor het eerst hebben gezoend tijdens een kerstdiner met Ferdi en Dignum. “Het was een hele gezellige avond. We waren met z'n vieren aan het eten, maar zij gingen eerder naar huis”, vertelt Joep. “Wij bleven met z'n tweeën achter en van het een kwam het ander. Dat was de eerste echte spark.”

Vanaf dat moment moesten ze hun prille liefde echter nog zo'n twee maanden geheimhouden. Dat we door de pandemie weinig kunnen, werkte in dit geval in hun voordeel. “Je kunt niet naar de film, uit eten of andere dingen doen in het openbaar. We zijn vooral veel bij elkaar thuis geweest; we gingen films kijken of samen koken. Het is niet zo spectaculair als een date met een waterscooter”, vertellen ze lachend. “Je leert elkaar wel meteen heel intens kennen.”

Geheimhouden

Het stel heeft hun dates goed geheimgehouden. Zelfs Ferdi en Dignum – met wie Joep en Vince goed bevriend zijn – wisten nog niks van deze romance. Zij hoorden het ook pas tijdens de reünie. Achteraf gezien hadden Joep en Vince dat anders aan willen aanpakken.

“Omdat het nog zo pril is ga je het niet meteen aan de grote klok hangen”, verklaart Vince. “Je wilt eerst met elkaar kijken of het überhaupt iets is”, vult Joep aan. “Dus ja, zij waren wel verbaasd tijdens de laatste aflevering.”

De liefde hangt duidelijk in de lucht, maar de twee willen het nog geen relatie noemen. “Dat vind ik altijd een beetje een zwaar woord”, lacht Joep. “Maar we zijn nu zeker exclusief. We hebben het gewoon heel leuk en gezellig samen.” De liefde tussen de twee knappe heren is dan ook nog heel pril. “We willen het allemaal niet overhaast doen, we zijn elkaar ook nog aan het ontdekken. Het is inderdaad heel leuk samen en we zijn exclusief, maar we doen het rustig aan”, legt Vince uit.

De toekomst

Curious as we are, willen we natuurlijk ook weten wat de twee zo aantrekkelijk aan elkaar vinden. Vince bijt het spits af. “Joep is een heel vrij en open persoon, dat is iets wat mij enorm aantrekt. Hij is avontuurlijk en openminded, we hebben heel veel raakvlakken. Het is vooral zijn persoonlijkheid die mij enorm aanspreekt – en hij is natuurlijk ontzettend knap!”

“Persoonlijkheid is ook iets wat ik heel belangrijk vind”, geeft Joep aan. “Dat vind ik belangrijker dan uiterlijk. We hebben ook heel erg dezelfde humor. Die is soms wel grof, maar niet vals. Gewoon heel relaxt.”

Hoewel ze nog echt in de beginfase zitten van hun romance, hebben de twee het overduidelijk heel gezellig met elkaar. Ze zijn dan ook niet echt bezig met de toekomst. “We willen gewoon veel leuke dingen doen samen. Als alles straks weer open is, kun je ook veel meer”, aldus Joep. Toch hebben de twee alvast leuke plannen gemaakt met Ferdi en Dignum. “Het lijkt ons heel leuk om met z'n allen een weekend naar Barcelona te gaan, misschien nu ook met Marvin erbij, en dan lekker festivals bezoeken. Gewoon gezellig!” Wat de toekomst verder brengt op het gebied van de liefde? “We zien wel hoe het loopt”, besluiten ze eensgezind.

Joep en Vince

Beeld: Bart van der Peijl

Laatste nieuws

Zie ook