Joep en Vince blikken terug op Prince Charming-avontuur: ‘We hebben er veel moois aan overgehouden’

Ook geeft het stel hun mening over de keuzes van Marvin.

Lees ook

Voor Joep en Vince kwam er vroegtijdig een einde aan hun Prince Charming-avontuur. Toch heeft dat uiteindelijk iets moois opgeleverd, want de twee knappe heren hebben elkaar helemaal gevonden. Met Grazia blikken de twee terug op hun tijd in de villa én geven ze hun mening over de uiteindelijke keuze van Marvin.

Niet ons type

Hoewel Joep en Vince op Sicilië nog geen oog voor elkaar hadden, hadden ze wel snel door dat Marvin niet hun type was. “Het is gewoon lastig, want je weet van tevoren niet wie de prins is”, vertelt Vince. “Marvin is echt een superleuke jongen, maar niet honderd procent ons type.” De kans dat het uiteindelijk iets was geworden tussen Prince Charming himself en Joep of Vince is volgens de mannen dan ook heel klein.

Ondanks hun vroege vertrek kijken de twee positief terug op hun tijd in Il Palazzo. “We hebben er ook veel moois aan overgehouden”, vertelt Joep. “We zijn nu bijvoorbeeld heel goed bevriend met Ferdi en Dignum. Iets wat voor mij ook heel waardevol is.”

Ook zijn de heren blij met hoe het programma eruit is komen te zien. “Het was een hele leuke tijd en het programma is heel classy neergezet”, stelt Joep. Dit vinden de twee belangrijk, omdat de acceptatie van same-sex relaties in Nederland nog steeds beter kan.

Meer willen laten zien

Dat Joep en Vince de villa vroegtijdig moesten verlaten, heeft uiteindelijk veel mooie dingen opgeleverd. Toch hadden de heren nog wel iets langer in het programma willen blijven. “Ik heb heel weinig tijd gehad met Marvin”, vertelt Joep. “Natuurlijk wil je dan nog een paar rondes blijven. Daarnaast was het ook gewoon heel gezellig onderling.” Naar eigen zeggen had Joep nog wel een date met Marvin willen hebben. “Ik had mezelf zeker ingewisseld met Sezer of Mitchell“, zegt hij lachend.

Ook hadden de mannen meer van zichzelf willen laten zien. “Ik heb het gevoel dat ik niet alles heb laten zien”, zegt Vince. “Vooral mijn humor. In het echt ben ik toch anders. Die grappige, losse kant zie je nu helemaal niet.” Wat Joep vooral had willen showen? “Meer outfits”, vertelt hij lachend. “Ik had twee koffers mee – die zelfs vijf of zes kilo te zwaar waren – ik had daar wel meer mee willen shinen.”

Fun fact: Ferdi en Dignum hebben later dankbaar gebruik gemaakt van Joep en Vince hun enorme garderobe. “We moesten zo snel inpakken dat er nog van alles in de villa lag. Die kleding hebben Ferdi en Dignum later nog gedragen”, deelt Joep.

Joep en Vince

Keuze Marvin

Het knappe stel kijkt dus positief terug op hun Italiaanse avontuur. Toch vonden ze dat er iets ontbrak in het programma. “Ik miste wel karakter bij de prins, meer humor ook”, geeft Joep toe. Daar is Vince het mee eens: “Hij heeft niet honderd procent zichzelf laten zien. In het echt is hij veel losser, gezelliger en houdt hij van een grapje. In het programma komt hij soms stijf over.” Wie volgens het tweetal de perfecte Prince Charming zou kunnen zijn? “Dignum als prins zou hilarisch zijn, die is grappig en heeft karakter.”

Ook laten de heren zich uit over de keuze van Marvin. “Hij begaf zich op glad ijs”, stelt Joep. “Ik vond – net als heel Nederland – dat hij de verkeerde keuze had gemaakt”, beaamt Vince. “Vanaf het eerste moment voelde ik dat Ferdi goed bij Marvin past en dat het zijn type is.”

Dat Marvin eerst voor Marnix koos, verbaasde de heren. “Marnix is een heel andere jongen dan Marvin, dat is geen match”, vinden de mannen. Toch begrepen ze wel dat Marvin eerst voor de mysterieuze Amsterdammer koos. “Ik snap het ook wel: je wilt iets onbekends, iets nieuws”, verklaart Joep. “Marvins exen lijken op Ferdi en dat heeft niet gewerkt. Dan wil je iets anders proberen”, gaat hij verder.

Dat Marvin uiteindelijk toch voor Ferdi koos is iets wat de mannen erg leuk vinden. “Met Ferdi zit het wel goed.”

Beeld: Bart van der Peijl

Laatste nieuws

Zie ook