Powervrouw Bridget Maasland blikt terug: ‘Het was een klotejaar’

De presentatrice heeft een pittig jaar achter de rug.

Lees ook

RTL Boulevard-presentatrice Bridget Maasland is klaar voor 2021. Maar niet voordat ze afrekent met een hels jaar, waarin ze een storm van kritiek over zich heen kreeg en 'Brazes' een nationaal begrip werd. Met Grazia blikt Bridget terug op het afgelopen jaar.

Klotejaar

Op Instagram liet Bridget zich onlangs uit over het jaar 2020. Het was volgens de presentatrice een klotejaar geweest. “Dat zegt het eigenlijk wel helemaal, toch?”, begint ze. “Ik zal niet zeggen dat ik geen andere klotejaren heb gehad, maar het was op elk gebied raak, met als rode draad verlies.”

Bridget verloor in het jaar 2020 niet alleen haar vrijheid door de pandemie, maar kreeg ook te maken met het verlies van Mees' (de zoon van Bridget, red.) bonusmoeder. Daarnaast ging het liefdesleven van de presentatrice ook niet over rozen.

Crisis op crisis

“Corona brengt een bepaalde bewustwording met zich mee, maar voor mij persoonlijk was het crisis op crisis op crisis. Ik vond het wat veel.” Naast deze vervelende gebeurtenissen, kreeg Bridget ook te maken met veel negatieve aandacht in de media.

“Als er vervelende dingen in je privéleven gebeuren, dan is het al moeilijk genoeg, laat staan als ook nog eens heel Nederland een mening wil vormen en denkt mee te mogen praten.”

Haatberichten

Bridget kreeg flink wat commentaar op haar liefdesleven. Echter, het bleef niet bij haatberichten. “Dat ging van doodsbedreigingen tot dreiging aan het adres van familieleden. Er is nog veel meer gebeurd, maar daar kan ik niet over uitweiden. Ik wil niet dat mijn zoon alles meekrijgt.”

De presentatrice werd onevenredig hard aangepakt in het Brazes-verhaal. “Omdat ik ouder ben, en een vrouw. Blijkbaar is dat in de wereld nog niet zo geaccepteerd. De man mag alles fout doen: liegen, bedriegen en jonger daten, maar de vrouw mag dat nog niet. Gelijke rechten zijn op dat gebied nog ver te zoeken. Dat is de conditionering van de maatschappij. Daar valt echt niet mee om te gaan.”

Het moge duidelijk zijn dat Bridget niet met een positief gevoel terugblikt op het afgelopen jaar. De powervrouw weet te vertellen: “Het was een klotejaar, haha.”

Benieuwd naar het hele interview met Bridget Maasland? Je leest het in de nieuwste Grazia. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: Tom ten Seldam (@stickystuff), Teuntje Asveld (styling), Selke Stojancic (haar & make-up), Tiago Ventura (assistent fotografie)

Laatste nieuws

Zie ook