/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2021%2F01%2Fb8pAJYcupvef4q1611582242.png)
De hele maand januari kun je profiteren van de Grazia X Fajah healthy mind & lifestyle challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een motivatievideo met bijbehorende opdrachten én een healthy recept uit haar nieuwe boek Killerbody Lifestyle. Vandaag het laatste recept: Fajah Lourens’ vega(n) kipsalade.
Benodigdheden voor twee personen:
- 5 gram olijfolie
- 160 gram vegetarische kipstukjes
- Romaine sla, 8 grote bladeren
- 1 avocado
- 200 gram komkommer
- 50 gram radijs
- 100 gram linzen, gaar
- 1 handvol (of meer) verschillende soorten kiemen
Dressing:
- Sap van 1/2 citroen
- 2 theelepels mosterd
- 10 gram olijfolie
Aan de slag:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de vegetarische kipstukjes tot ze goudbruin en door en door warm zijn.
- Verdeel de Romaine slabladeren over twee diepe borden of kommen.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in repen. Snijd de komkommer fijn en de radijs in dunne plakken.
- Maak de dressing door het citroensap, de mosterd en olijfolie te mengen.
- Verdeel de gesneden avocado, komkommer, radijs, linzen en kiemen over de sla en besprenkel met de dressing. Voeg als laatste de gebakken kipstukjes toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
