Recept: Fajah Lourens’ spinaziesalade met knoflookgarnalen 

Recept: Fajah Lourens’ vega(n) kipsalade 

Heerlijk voor vanavond!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Recept: Fajah Lourens’ vega(n) kipsalade 

De hele maand januari kun je profiteren van de Grazia X Fajah healthy mind & lifestyle challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een motivatievideo met bijbehorende opdrachten én een healthy recept uit haar nieuwe boek Killerbody Lifestyle. Vandaag het laatste recept: Fajah Lourens’ vega(n) kipsalade.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Benodigdheden voor twee personen:

  • 5 gram olijfolie
  • 160 gram vegetarische kipstukjes
  • Romaine sla, 8 grote bladeren
  • 1 avocado
  • 200 gram komkommer
  • 50 gram radijs
  • 100 gram linzen, gaar
  • 1 handvol (of meer) verschillende soorten kiemen

Dressing:

  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • 10 gram olijfolie

Aan de slag:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de vegetarische kipstukjes tot ze goudbruin en door en door warm zijn.
  2. Verdeel de Romaine slabladeren over twee diepe borden of kommen.
  3. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in repen. Snijd de komkommer fijn en de radijs in dunne plakken.
  4. Maak de dressing door het citroensap, de mosterd en olijfolie te mengen.
  5. Verdeel de gesneden avocado, komkommer, radijs, linzen en kiemen over de sla en besprenkel met de dressing. Voeg als laatste de gebakken kipstukjes toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
Fajah Lourens’ vega(n) kipsalade
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');