Janice Blok is speculaties over zwangerschap zat en geeft duidelijkheid 

Janice Blok over verliezen baan door corona

Ook onthult ze haar plannen voor de toekomst.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Janice

De afgelopen maanden zijn heel bijzonder geweest voor Janice Blok. De influencer woont sinds kort samen met boyfriend Donny Roelvink samen en zweeft sindsdien op een roze wolk. Toch kende ze eind vorig jaar ook een flinke tegenvaller: door de coronacrisis raakte ze namelijk haar baan kwijt. Aan Grazia vertelt ze hoe dit was én wat haar plannen voor de toekomst zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Stekker eruit

Jarenlang werkte Janice als social-mediamanager bij The Works in Rotterdam. Helaas kwam hier door de coronacrisis een eind aan. "Toen corona begon, ging het bedrijf al een beetje achteruit", vertelt Janice als we haar met haar bellen. "Veel klanten hadden hun social-media-abonnementen opgezegd, dus wij raakten in één klap heel veel klanten kwijt. We hebben alles geprobeerd en verzonnen om nieuwe klanten te krijgen, maar het lukte gewoon niet."

Tijdens de lockdown was de gorgeous brunette steeds vaker in Amsterdam te vinden en verruilde in december zelfs haar hometown Rotterdam voor de hoofdstad. "Ik ging toen ook twijfelen of ik wel door wilde bij het bedrijf", vertelt Janice openhartig. "Dus toen hebben we met zijn allen besloten dat het beter was om de stekker eruit te trekken. Het kostte gewoon te veel geld."

Nieuw avontuur

Hoewel ze er jarenlang heeft gewerkt, was het voor Janice geen lastige beslissing om te stoppen. "Ik was er wel echt aan toe", vertelt ze. "Toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om naar Amsterdam te verhuizen, zag ik dat als een heel mooie nieuwe stap. Een new chapter in my life, een nieuw avontuur. Wie weet wat er allemaal op mijn pad komt in Amsterdam."

Met een recente verhuizing en ruim 100 duizend volgers op Instagram heeft ze haar handen wel even vol. "Ik ben nu echt fulltime bezig met insta. Daar kan ik op dit moment eigenlijk wel van leven. Maar," gaat ze verder, "ik zie dit niet als een toekomstige baan."

Toekomstplannen

What the future holds voor Janice? "Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Toen ik wegging bij The Works heb ik echt even tegen mezelf gezegd: 'Ik ga even tijd voor mezelf nemen. Even lekker chillen, met mijn huis bezig, af en toe een opdracht voor Instagram. En zodra ik gesetteld ben in Amsterdam – wat ik nu begin te worden – ga ik een beetje rondkijken of er misschien iets nieuws op mijn pad komt'", aldus de brunette. "Dat hoeft niet per se social media te blijven."

Hoewel ze het hartstikke leuk vond om haar nieuwe huis te stylen en met mode bezig te zijn, ziet Janice een baan als stylist niet voor zich. "Ik heb talent voor mijn eigen smaak", grapt ze. "Maar zodra ik me in de smaak van iemand anders moet verdiepen, vind ik dat wel heel lastig. Ik zou me niet in kunnen beelden waarom iemand een paarse muur zou willen met gele kussend en een groene bank. Daar gaan mijn haren recht van overeind staan."

Vloggen

Enne, is vaker vloggen niet een ideetje? Wij zijn namelijk dol op de House Journey-vlogs die Janice op haar Instagram deelt en ze is duidelijk een natural voor de camera. Toch ziet de influencer dit niet zo zitten. "Ik heb het wel een tijdje geprobeerd, zes jaar geleden of zo, maar ik merkte dat ik dat zó veel werk vond. Ik ben een beetje perfectionistisch daarin", legt ze uit. Ze pakt het voorbeeld van de vlogs van Monica Geuze: "Zij plakt haar video's en beelden achter elkaar met af en toe een muziekje. Ik kan dat niet zo. Ik wil meer. Ik werk vaak met sound effects en met veel woorden in beeld. Dan wil ik ook dat de muziek telkens anders is. Ik maak er dan echt een soort mini-filmpje van." Hier was Janice zoveel tijd aan kwijt, dat ze drie dagen bezig was met het filmen en monteren van één video.

Daarnaast vond ze het op een gegeven moment niet meer leuk om te doen, omdat het soms meer als een verplichting voelde. "Dan had ik bijvoorbeeld gezegd dat er om drie uur 's middags een video online zou komen. Maar als dat om een of andere reden niet lukte, dan kreeg ik gelijk boze reacties van mensen: 'Ja, ik zit al een half uur te wachten en je vlog staat nóg niet online.'" Op een gegeven moment kreeg het vloggen dan ook een nare twist voor Janice, vertelt ze. "Ik had zoiets van: luister nou, wees blij dat ik überhaupt iets online zet", grapt ze met een Rotterdams accent. "Maar ja, als ik zeg dat er iets om drie uur online komt, moet ik dat natuurlijk ook doen. Maar er kwam zoveel druk bij kijken, dat de fun er wel van af was. Toen ben ik gestopt." Helaas, de vlogcamera blijft dus nog even in de kast liggen...

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');