Enorme tegenvaller voor Janice Blok

Janice Blok openhartig over kinderwens

Ook onthult zij wanneer zij en Donny graag een kindje zouden willen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Janice Donny

Dat Janice Blok en Donny Roelvink een belangrijke stap in hun relatie hebben gezet, zal je niet ontgaan zijn. Eind vorig jaar verliet de influencer haar hometown Rotterdam om samen met haar boyfriend in Amsterdam samen te wonen. Toch denkt Janice hier niet lang te wonen...

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Te klein huis

Sinds begin december wonen Janice en Donny samen in een prachtig appartement in Amsterdam-Noord. Of ze hier voor langere termijn blijven wonen? Dat denkt de brunette niet. "Het huis heeft maar twee slaapkamers en die zijn best wel klein. Van een van die kamers hebben we een inloopkast gemaakt. Aan beide kanten hebben we twee grote kasten staan, die zijn echt prop- en propvol", vertelt Janice aan Grazia.

Enne tja, die twee kleine kamers zijn natuurlijk niet ideaal om een gezin te stichten. Wait, what?! Ja, Janice en Donny zouden dolgraag samen een kindje willen. "Volgend jaar zouden we toch wel graag ons eigen gezinnetje starten", doet de brunette een boekje open. "Als de coronatijd een beetje voorbij is en de zaken weer goed lopen, dan staan wij daar zeker voor open. En het moet ons ook wel gegund zijn, natuurlijk."

Kinderwens

Dat Janice dolgraag kinderen wil, is voor Donny geen geheim. "Ik had het er eigenlijk vanaf het begin van onze relatie al over", vertelt ze. Voor de Roelvink-telg, die een paar jaartjes jonger is, was dit eerst wel even schrikken. "Ik word volgend jaar dertig, maar Donny is natuurlijk net 23 geworden. Dus het is niet dat hij er direct om stond te springen."

Inmiddels wordt er in huize Roelvink en Blok steeds vaker gesproken over gezinsuitbreiding. "We hebben het er wel vaak genoeg over. Hoe langer ik bij hem ben, hoe meer ik de drang krijg", vertelt Janice. Toch is ze niet van plan om Donny onder druk te zetten om kinderen te krijgen. "Ik geef hem alle ruimte. Als hij er niet klaar voor is, dan is hij er gewoon nog niet klaar voor. Dat maakt me dan ook écht niet uit. We moeten dit samen doen, dus we moeten het dan ook samen willen."

Twee of drie

Hoeveel kinderen er later aan de eettafel zitten? "Donny wil graag drie kinderen, maar ik wil er liever twee", blikt Janice vooruit. "Drie is een oneven aantal en dat vind ik zo zielig, want dan is er altijd eentje alleen. Die valt dan net buiten de boot", legt ze uit. "Ik ben zelf opgegroeid met één zus en Donny ook met één broer, dus ik weet niet zo goed waar zijn verlangen voor drie kids ineens vandaan komt", grapt de influencer.

"Dus ja, daar hebben we nog weleens een discussie over, want ik vind drie echt best wel veel", gaat Janice verder. "En ik ben toch echt degene die het moet doen. Dus als ik niet meer wil, dan is het gewoon klaar." Amen.

Grote droom

Janice denkt dan ook dat zij en Donny niet lang in hun nieuwe Amsterdamse stulpje blijven wonen. Daarvoor is dit huis net wat te klein. "Veel mensen zeggen dan 'ah joh, de eerste paar maanden kan de baby dan toch bij jullie op de kamer', maar dat vind ik helemaal niet leuk. Ik wil dan voor de baby een eigen kamer maken en een eigen plekje creëren. En ja, dat kan niet in dit huis."

Maar waar zou zij wel graag een gezinnetje willen starten? "Donny wil heel graag in Landsmeer wonen, want hij is daar opgegroeid", vertelt de influencer. "Het is een heel klein dorpje, je rijdt er binnen vijf minuten doorheen. Als je er voor het eerst komt, dan denk je: 'Wat is dit?'" Als echt stadsmeisje had Janice hier dan ook eerst wel haar twijfels over. "Nu maakt het me eigenlijk niet zoveel meer uit. Of het nou Amsterdam is of Landsmeer, het is voor mij allebei een vreemde plek. Dus ja, tien minuutjes van de stad en je zit op een plek waar Donny zijn hele leven heel graag wil wonen. Het is echt een grote droom van hem. Als er voor mij maar de essentiële middelen zijn, zoals een supermarkt en een goede school, dan ben ik al wel blij."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');